Bali maapähkli-kurgisalat

Bali saare köögist pärit retsept.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl maapähkliõli

2 dl maapähkleid (arahhis)

2 kurki

4 šalottsibulat või 2 punast sibulat

0,5 punast tšillikauna või 4-5 linnusilmatšillit

4 sl riisiäädikat

1 sl suhkrut

Valmistamine

Kuumuta väikesel pannil maapähkliõli. Lisa maapähklid ja prae neid paar minutit keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni pähklid on aromaatsed. Kalla praetud pähklid köögipaberiga kaetud taldrikule tahenema, siis haki jämedalt. 

Lõika kurk pikuti pooleks ja seejärel 2-3 mm paksusteks viiludeks. Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel pikkupidi õhukesteks viiludeks. Lõika tšilli õhukesteks ribadeks. 

Sega kausis kurk, sibul ja tšilli. Lisa riisiäädikas ja suhkur, sega läbi, siis maitsesta salat soola-pipraga. 

Tõsta salat serveerimisnõusse, puista peale hakitud maapähklid. Serveeri.

LISA KOMMENTAAR