1 tass kuivatatud kikerherneid
2 keskmise suurusega kartulit
1 sibul
1 porgand
0,5 tassi seemneid, nt linaseemneid või päevalilleseemneid või kõrvitsaseemneid või seesamiseemneid või kanepiseemneid
0,5 sidruni mahl
peotäis värske peterselli lehti
värsket või kuivatatud punet või majoraani
soola ja musta pipart
Leota kikerherneid üle öö (12 tundi).
Keeda valmis kooritud kartulid, kurna ning tambi puruks. Purusta leotatud herned köögikombainis või hakkmasinas koos peterselli ja küüslauguga. Lisa segule riivitud porgand, hakitud sibul, tambitud kartul, seemned, sidrunimahl ja ülejäänud maitseained. Sega mass kokku.
Vormi massist paraja suurusega kotletid. Prae kotletid mõlemalt poolt pannil kergelt pruuniks. Seejärel küpseta kotlette 175 kraadini eelkuumutatud ahjus 15–20 minutit.
Eriti krõbedate kotlettide saamiseks võib neid enne ahju panemist kergelt frittida.
Retsept on Mikk Mägi ja Loore Emilie Raavi raamatust "Tähtpäevad taimetoiduga" (Kirjastus Pegasus, 2014), foto: Krõõt Tarkmeel Photography
Kuivatatud kikerherneid peaks ju ikka keetma ka enne püreestamist?
Hmm, ei pea, leotamisest piisab. Kuulsaid falafele tehakse ka ju ainult leotatud kikerhernestest, mitte keedetud/konservitud kikerhernestest!!
Kikerherne-seemnekotletid
Need taimsed kotletid sobivad hästi näiteks jõululauale.