Kikerherne-seemnekotletid

Need taimsed kotletid sobivad hästi näiteks jõululauale.

Kogus
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 tass kuivatatud kikerherneid

2 keskmise suurusega kartulit

1 sibul

3 küüslauguküünt

1 porgand

0,5 tassi seemneid, nt linaseemneid või päevalilleseemneid või kõrvitsaseemneid või seesamiseemneid või kanepiseemneid

0,5 sidruni mahl

peotäis värske peterselli lehti

värsket või kuivatatud punet või majoraani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Leota kikerherneid üle öö (12 tundi).

Keeda valmis kooritud kartulid, kurna ning tambi puruks. Purusta leotatud herned köögikombainis või hakkmasinas koos peterselli ja küüslauguga. Lisa segule riivitud porgand, hakitud sibul, tambitud kartul, seemned, sidrunimahl ja ülejäänud maitseained. Sega mass kokku.

Vormi massist paraja suurusega kotletid.
 Prae kotletid mõlemalt poolt pannil kergelt pruuniks. Seejärel küpseta kotlette 175 kraadini eelkuumutatud ahjus 15–20 minutit.


Eriti krõbedate kotlettide saamiseks võib neid enne ahju panemist kergelt frittida.

Retsept on Mikk Mägi ja Loore Emilie Raavi raamatust "Tähtpäevad taimetoiduga" (Kirjastus Pegasus, 2014), foto: Krõõt Tarkmeel Photography

LISA KOMMENTAAR

Hmm
postitatud 29.02.2016 14:29

Kuivatatud kikerherneid peaks ju ikka keetma ka enne püreestamist?

Pille
postitatud 29.02.2016 14:44

Hmm, ei pea, leotamisest piisab. Kuulsaid falafele tehakse ka ju ainult leotatud kikerhernestest, mitte keedetud/konservitud kikerhernestest!!