200 g tugevamaitselist juustu - nt
kitsejuustu või sinihallitusjuustu
200 g maitsestamata toorjuustu
100 g pekani- või kreeka pähkleid
väikeseid soolakõrsikuid
Murenda juust kaussi (või kõva juustu puhul riivi peenelt), lisa toorjuust ja sega lusikaga ühtlaseks. Veereta käte vahel pisikesed pallikesed.
Haki pähklid peeneks, veereta saadud purus pallikesi. Suru pähkleid veidi juustupallide sisse, et nad paremini kinni jääks. Aseta pähklitega kaetud pallikesed kuni serveerimiseni külmkappi.
Vahetult enne serveerimist aseta juustupallid vaagnale ning pista iga palli sisse püstiselt üks soolakõrsik (kui seda liiga vara teha, pehmeneb soolakõrsik liialt).
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni
Vahva idee!!!
Hea idee ja lihtne!
Mõnus viis enda lemmikjuustuga kreemjaid ampsusid serveerida. Mulle meeldis kitsejuustuga, aga ka erinevate hallitusjuustudega saaks hea. Kooslus oli mõnus, soovitan!
See retsept võlus esmapilgul välimusega - lihtsatest pallidest saab efektse välimuse kõrsikutega! Milline lihtne idee, aga ise selle peale pole tulnud. Kogused sõltusid poes müüdavatest pakenditest: 150 g toorjuustu ja 100 g sinihallitusjuustu ning juurde 50 g riivitud kõvemat juustu. Veidi tilli ka maitseks + hakkisin juurde ka kuivatatud jõhvikaid. Kuna Kreeka ega pekaanipähkleid kodus polnud, veeretasin pallikesi mandlipurus. Mulle meeldisid ja kindlasti teinekordki leiavad need pallikesed tee snäkilauale :)
Väga armas mõte panna kõrsikud pulkadeks.
Kena ja kindlasti maitsev.
Juustupallid
Toredad juustusuupisted veinilauale või näiteks pühadeaegsele suupistelauale.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust.
Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!