Jõulusaiakesed

Puuviljaküllased jõulusaiakesed kuuluvad lahutamatult jõululauale nagu piparkoogidki. Küpseta saiakesed kaunites muffinivormides. Söö ahjusoojalt kohvi või piima juurde.

Dr. Oetkeri retsept ja foto.

Kogus
24-28 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
60 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

3 dl piim

30 g värsket pärmi

1 tl soola

1 dl suhkrut

2 tl jahvatatud kardemoni

1 muna

8 dl nisujahu

75 g sulatatud võid

Täidis:

30 g sulatatud võid

0,5 dl suhkrut

1 tl jahvatatud kaneeli

1 tl Dr. Oetkeri vanillisuhkrut

50 g Dr. Oetkeri hakitud mandleid (1 pakk)

75 g Dr. Oetkeri korinte

100 g Dr. Oetkeri kokteilkirsse

Määrimiseks:

1 muna

Kaunistamiseks:

Dr. Oetkeri roosat või valget suhkruvaapa

Dr. Oetkeri Lillifee suhkrukaunistusi

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas piimas. Sega juurde sool, suhkur, kardemon ja muna. Lisa vähehaaval jahu - alguses vispeldades, et tainas saaks õhku. Jätka taina segamist korralikult sõtkudes. Segamise lõppfaasis lisa tainale jahtunud sulavõi. Kata tainas puhta köögirätiga ning lase soojas kahekordseks kerkida. 

Kui tainas on kerkinud, kummuta see kergelt jahusele lauale ning rulli õhemapoolseks ristkülikukujuliseks plaadiks. 

Määri tainaplaadile jahtunud sulavõid, puista peale suhkru-kaneeli-vanillisuhkru segu, seejärel mandlid, korindid ja hakitud kokteilkirsid. 

Keera tainas laiemast otsast tihedasti rulli, lõika umbes 2,5 cm laiusteks juppideks. Tõsta paberümbristega vooderdatud muffinivormidesse. Lase saiakestel umbes 20 minutit kerkida, siis pintselda peale lahtiklopitud munaga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit. 

Kaunista suhkruvaabaga ja nt Lillifee suhkrukaunistustega. 

 

LISA KOMMENTAAR