3 dl piim
30 g värsket pärmi
1 tl soola
1 dl suhkrut
2 tl jahvatatud kardemoni
1 muna
8 dl nisujahu
75 g sulatatud võid
Täidis:30 g sulatatud võid
0,5 dl suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl Dr. Oetkeri vanillisuhkrut
50 g Dr. Oetkeri hakitud mandleid (1 pakk)
75 g Dr. Oetkeri korinte
100 g Dr. Oetkeri kokteilkirsse
Määrimiseks:1 muna
Kaunistamiseks:Dr. Oetkeri roosat või valget suhkruvaapa
Dr. Oetkeri Lillifee suhkrukaunistusi
Lahusta pärm käesoojas piimas. Sega juurde sool, suhkur, kardemon ja muna. Lisa vähehaaval jahu - alguses vispeldades, et tainas saaks õhku. Jätka taina segamist korralikult sõtkudes. Segamise lõppfaasis lisa tainale jahtunud sulavõi. Kata tainas puhta köögirätiga ning lase soojas kahekordseks kerkida.
Kui tainas on kerkinud, kummuta see kergelt jahusele lauale ning rulli õhemapoolseks ristkülikukujuliseks plaadiks.
Määri tainaplaadile jahtunud sulavõid, puista peale suhkru-kaneeli-vanillisuhkru segu, seejärel mandlid, korindid ja hakitud kokteilkirsid.
Keera tainas laiemast otsast tihedasti rulli, lõika umbes 2,5 cm laiusteks juppideks. Tõsta paberümbristega vooderdatud muffinivormidesse. Lase saiakestel umbes 20 minutit kerkida, siis pintselda peale lahtiklopitud munaga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Kaunista suhkruvaabaga ja nt Lillifee suhkrukaunistustega.
Jõulusaiakesed
Puuviljaküllased jõulusaiakesed kuuluvad lahutamatult jõululauale nagu piparkoogidki. Küpseta saiakesed kaunites muffinivormides. Söö ahjusoojalt kohvi või piima juurde.
Dr. Oetkeri retsept ja foto.