2 küpset banaani
1 purk purustatud ananassi (nõruta)
1,5 pakki Dr. Oetkeri mandlipuru (75 g)
0,5 dl Dr. Oetkeri kookoshelbeid
2 tl Dr. Oetkeri vanillisuhkrut
200 g toasooja võid
2 dl suhkrut
3 muna
3,5 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kaneeli
Kaunistamiseks:200 g maitsestamata toorjuustu
1 tl Dr. Oetkeri vanillisuhkrut
50 g toasooja võid
3 dl tuhksuhkrut
0,5-1 tl Dr. Oetkeri sidruniessentsi
Kuumuta ahi 175 C.
Koori banaanid, suru kahvlgia katki. Sega kausis banaanipüree, nõrutatud ananassikonserv, hakitud mandlid, kookoshelbed ja vanillisuhkur.
Hõõru teises kausis toasoe või ja suhkur kreemjaks. Lisa ükshaaval segades munad. Sega juurde banaani-ananassisegu. Sega kuivained (jahu, küpsetuspulber ja kaneel) omavahel, seejärel sega need õrnalt ülejäänud taina hulka.
Jaota tainas võitatud või pabervormidega vooderdatud muffinivormidesse. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Võta ahjust välja ja lase jahtuda.
Kaunistamiseks valmista vaap. Pane toorjuust, vanillisuhkur ja või kaussi, sega ühtlaseks. Sõelu juurde tuhksuhkur ja sega ühtlaseks, siis maitsesta sidruniessentsiga. Jaota vaap lusika või kondiitripritsi abil muffinitele.
Koolibrimuffinid
Kui ameeriklane segab muffinitainasse ananassi, kookost ja mandleid, on tulemuseks koolibrimuffin (vt ka koolibrikook e. Hummingbird Cake)
Dr. Oetkeri retsept ja foto.