Viinerimuumiad

Pärmitainast viineripirukad, väikese krutskiga. :)
Proovi Maks & Moorits 77,7% liharikkaid viinereid.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

2,5 dl käesooja piima

25 g värsket pärmi

1 tl suhkrut

0,5 tl soola

50 g pehmet võid

300-350 g nisujahu

Vahele:

400 g Maks & Moorits 77,7% liharikkaid viinereid

Kaunistamiseks:

sinepit või ketšupit

Valmistamine

Esmalt valmista pärmitainas: vala käesoe piim suurde kaussi, lisa sool, suhkur ja pärm ning sega, kuni komponendid on lahustunud. Siis lisa jahu, sega tainas kokku. Lisa pehme või ja sõtku see taina sisse. Kummuta tainas lauale ja sõtku veel umbes  viis minutit, kuni saad ühtlase ja sileda taina, mis käte küljest lahti lööb.

Pane tainapall kaussi, kata puhta rätikuga ning lase soojas kohas kahekordseks kerkida (umbes tund aega).

Rulli kerkinud tainas õhukeseks, umbes 0,7 cm paksuseks nelinurkseks plaadiks. Lõika terava noaga tainast pikad peenikesed ribad, laiusega umbes 0,5 cm. Keera tainaribad ümber viinerite nii, et tainaribad jookseksid risti-rästi ja viiner jääks osaliselt tainaribade vahelt näha. 

Laota pirukad ahjuplaadile ning lase neil rätiku all veel 15 minutit kerkida.

Küpseta pirukaid 200 °C ahjus umbes 15-20 minutit, kuni pirukad on küpsenud ja kuldpruunid. 

Enne serveerimist tee pirukatele sinepist või ketšupist silmad- selleks on mugav kasutada näiteks hambatikku.

Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 09.10.2015 10:37

Laste lemmikud!

Hexy
postitatud 04.11.2015 10:01

Minu 7 aastasele meeldis neid väga meisterdada.

eudor velleramm
posted on 22.02.2017 11:45

kui vana sa oled ma olen 9 aastane!?

Hexy
posted on 22.02.2017 11:57

9

eudor velleramm
postitatud 22.02.2017 11:40

see mõte on väga lahe proovin ka teha!!!