6 muna
225 g suhkrut
225 g nisujahu
1 tl Dr. Oetkeri küpsetuspulbrit
1 tl Dr. Oetkeri vanillisuhkrut
Dr. Oetkeri punast, kollast, sinist ja rohelist toiduvärvi (2-5 tilka)
Täidis:2 pakki Dr. Oetkeri vanillimaitselist koogivahtu
5 dl piima
Kaunistuseks:Dr. Oetkeri tähekujulisi nonparelle
Tordi jaoks on vaja küpsetada neli biskviitpõhja. Eriti tore oleks, kui saad kõik tordipõhjad korraga ahju panna, siis ei jõua vaht kokku langeda ja kõik kihid jäävad ühesuguse paksusega.
Vahusta munad ja suhkur õhuliseks vahuks. Vaht on valmis, kui sellele joonistatud kujund jääb pinnale hetkeks püsima. Sega kuivained omavahel kokku ja sõelu vahu sisse, tõsta ettevaatlikult ühtlaseks. Jaota torditainas neljaks osaks ja värvi need toiduvärvidega sobivat tooni.
Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud või rasvaga määritud ja saiapuruga ülepuistatud vormi sisse (a 22 cm). Küpseta 200-kraadise ahju keskmisel siinil u 10-12 minutit. Tordipõhjad on valmis, kui tainas ei jää proovimisel tiku külge kinni. Lase jahtuda.
Vahusta tordivaht koos piimaga paksuks vahuks ja maitsesta vanillisuhkruga.
Pane umbes kolmandik vanillivahust kõrvale - sellega kaunistad koogi pealt ja külgedelt.
Alusta tordi kokkupanemist sinisest põhjast - aseta see tordialusele. Määri põhjale kiht vanillivahtu ja pane peale roheline tordipõhi. Järgneb kollane põhi ja viimasena punane. Kõigi põhjade vahele pane vanillivahtu. Määri ülejäänud tordivaht tordi peale ja külgedele.
Kaunista tort vahetult enne serveerimist Dr. Oetkeri Cupcake stars - kaunistustega.
Misasi on tordivaht?
Stella, Dr Oetkeril on selline toode ja see retsept on selle toote jaoks välja töötatud.
Vikerkaaretort
Lõbusa välimuse ja toreda maitsega vikerkaaretort on pidulistele rõõmsaks üllatuseks.
Dr Oetkeri retsept ja fotod.