300 g läbikasvanud suitsusinki (nt maasuitsuliha)
2-3 sibulat
5-6 kartulit
2-3 tomatit
1 l vett
soola ja musta pipart
praadimiseks õli
Serveerimiseks:hapukoort soovi korral
Koori ja haki sibulad, lõika suitsusink väikesteks tükkideks. Pane paksupõhjalisse potti ning kuumuta kümmekond minutit keskmisel kuumusel, kuni sibul pehmeneb.
Samal ajal koori kartulid ja lõika kuubikuteks. Lisa potti kartulid ja umbes liitri jagu vett - see peaks köögiviljad ja liha napilt katma. Keeda mõõdukal tulel, kuni liha ja kartulid on pehmed.
Lõika tomatid tükkideks, kuumuta pannil õlis kergelt läbi ja lisa supile. Kuumuta kergelt läbi, maitsesta soola-pipraga*.
Puista peale hakitud maitseroheline, serveeri soovi korral koos hapukoorega.
* Tomatite lisamine pole kohustuslik!
Idee on Heidi Vihma raamatust "Setost saarteni: Eesti perede lemmikretseptid" (Menu, 2011), aga tegevuskäiku oluliselt lihtsustatud ja loogilisemaks tehtud :)
Lühikese leemega kartuli-singisupp
Poolenisti hautis, poolenisti supp saab kiiresti valmis ning pole koostisosade suhtes nõudlik. Lihaks võiks olla maasuitsusink või suitsusaunasink.