Pla thod rad prik ehk krõbedaks praetud kalafilee tšillikastmes

ปลาราดพริก

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g kalafileed - nt

koha või tilaapiat

40 g sibulat

2 punast tšillit

1,2 dl magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)

2 cl kalakastet

5 g suhkrut

sojakastet

tempura jahu

praadimiseks õli

Serveerimiseks:

keedetud jasmiiniriisi

Valmistamine

Lõika kalafilee ampsusuurusteks tükkideks. Kasta kalafileetükid sojakastmesse ning paneeri tempurajahus. Küpseta vokkpannil kuumas õlis mõlemalt poolt 3-5 minutit, sõltuvalt fileetüki paksusest.

Kastme valmistamiseks sega sibul, hakitud tšilli ja tšillikaste, kalakaste ning suhkur kannmikseris. Vala kaste pannile ja kuumuta kergelt läbi. Valmis kastet võid vajadusel veel maitsestada. 

Aseta küpsetatud kohafilee taldrikule ning vala üle kuuma kastmega. Serveeri koos aurutatud jasmiiniriisiga. 

Nipid ja soovitused:

  • Selle roa valmistamiseks sobib igasugune valge kalafilee. Tais olla populaarsed niiluse tilaapia, madupea ja kloun-väitskala.

Loe veel:

Retsepti jagas Krua peakokk Duangporn Ngrenkao ajalehes Eesti Ekspress 14.4.2011

LISA KOMMENTAAR