Daim-toorjuustukook

Želatiiniga tarretatud toorjuustukook. Kui soovid, võid želatiini välja jätta ja koogi ööseks sügavkülma panna - siis saad jäätisetordi :)

Kogus
20 cm vorm
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

200 g kreemitäidisega šokolaadiküpsiseid (Oreo, Mesikäpp DOPS, Domino)

75 g võid

2 sl külma kohvi

Täidis:

2,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

250 g maitsestamata toorjuustu või kohupiima

1 dl suhkrut

2 tl vanillisuhkrut

100-130 g valget šokolaadi

4 želatiinilehte

2 sl sidrunimahla

3 Daim-šokolaadi

Kaunistuseks:

Daim-šokolaadi

vahukoort

Valmistamine

Purusta põhja jaoks küpsised, sega sulavõi ja kohviga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga koogivormi sisse. 

Pane želatiinilehed külma vette ligunema. 

Vispelda rõõsk koor vahule, maitsesta suhkru ja vanillisuhkruga. Sega juurde kohupiim. Sega õrnalt juurde sulatatud šokolaad, siis hakitud Daimi-puru.

Suru želatiinilehed kuivemaks ning lahusta kuumutatud sidrunimahlas. Lase hetk jahtuda, siis kalla peene joana täidise hulka, seda pidevalt segades. Kalla täidis küpsisepurupõhjale ning lase umbes 4 tundi külmkapis taheneda. 

Kaunista kook enne serveerimist hakitud Daimiga ning näiteks vahukooretupsudega. 

Retsept on mugandatud soomekeelselt Hellapoliisi lehelt. 

NIPP! Kui kasutad 24 või 26 cm läbimõõduga koogivormi, siis võta kõiki täidisekomponente topelt. Põhja jaoks piisab 300 g küpsistest.

LISA KOMMENTAAR