Ahjus kuivatatud väiksemad küpsed tomatid (kirss- ja ploomtomateid) sobivad hästi salatitesse ja toitude kaunistamiseks või näiteks veiniõhtul juustu ja vinnutatud vorstiga nautimiseks.
Lõika tomatid pooleks ning aseta ahjuplaadile, lõikepind ülal. Puista peale veidi hakitud küüslauku ning tüümianioksakesi, siis maitsesta soola-pipraga. Nirista peale veidi oliiviõli.
Kuumuta ahi 100 kraadini, soovitatavalt pöördõhurežiimil. Pane ahjuplaat tomatitega ahju ning küpseta-kuivata, kuni tomatid on sobivalt kuivad. Olenevalt ahju suurusest kulub selleks 2-6 tundi, pärast ahju väljalülitamist võid tomatid ahju jahtuma jätta.
Tõsta kuivatatud tomatid purki ning kalla peale kvaliteetne oliiviõli. Lase vähemalt paar päeva maitsestuda.
Mina pipart ei pane, raputan hoopis näpuotsaga pruuni suhkrut peale :) Purgike saab alati suure tähelepanu, kui kellelegi kingituseks kaasa viia. Ise ikka ka maiustame :D
Ahjus kuivatatud tomatid
Ahjus kuivatatud väiksemad küpsed tomatid (kirss- ja ploomtomateid) sobivad hästi salatitesse ja toitude kaunistamiseks või näiteks veiniõhtul juustu ja vinnutatud vorstiga nautimiseks.