Ahjus kuivatatud tomatid

Ahjus kuivatatud väiksemad küpsed tomatid (kirss- ja ploomtomateid) sobivad hästi salatitesse ja toitude kaunistamiseks või näiteks veiniõhtul juustu ja vinnutatud vorstiga nautimiseks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

kirsstomateid või väiksemaid ploomtomateid

tüümianioksakesi

küüslauku

soola ja musta pipart

kvaliteetset oliiviõli

Valmistamine

Lõika tomatid pooleks ning aseta ahjuplaadile, lõikepind ülal. Puista peale veidi hakitud küüslauku ning tüümianioksakesi, siis maitsesta soola-pipraga. Nirista peale veidi oliiviõli. 

Kuumuta ahi 100 kraadini, soovitatavalt pöördõhurežiimil. Pane ahjuplaat tomatitega ahju ning küpseta-kuivata, kuni tomatid on sobivalt kuivad. Olenevalt ahju suurusest kulub selleks 2-6 tundi, pärast ahju väljalülitamist võid tomatid ahju jahtuma jätta. 

Tõsta kuivatatud tomatid purki ning kalla peale kvaliteetne oliiviõli. Lase vähemalt paar päeva maitsestuda. 

Pildid tegi Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 17.08.2015 12:13

Mina pipart ei pane, raputan hoopis näpuotsaga pruuni suhkrut peale :) Purgike saab alati suure tähelepanu, kui kellelegi kingituseks kaasa viia. Ise ikka ka maiustame :D

Ilse
postitatud 17.08.2015 14:57

See õli on ka väärt kasutamist, kindlasti ei maksa ära visata. Kuskil salatis või kasvõi praadimisel:)

Tiina
postitatud 22.09.2015 21:53

Ma panin peale nii küüslauku, tüümiani, soola, pipart kui pruuni suhkrut :) Väga maitsev!

Retseptiriiul
postitatud 24.09.2015 10:46

Minagi katsetan elus esimest korda. Aitäh!