Tomati-fenkolihoidis

Santa Maria retsept. Tomati ja fenkoli e. apteegitilli hoidis sobib hästi kala kõrvale, ent ka pitsadele, pastatoitudele kui ka salatiks.

Kogus
1,5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tomateid

0,5 kg apteegitilli e. fenkolit

0,5 kg sibulat

2 sl õli

2 küüslauguküünt

2 sl 30% äädikat

1 dl õli

4 tl suhkrut

4 tl soola

1 tl Santa Maria purustatud musta pipart

1 tl Santa Maria Red Hot tšillihelbeid

1 tl Santa Maria kuivatatud punet e. oreganot

Valmistamine

Lõika tomatid sektoriteks, apteegitill ja sibul ribadeks. Kuumuta poti põhjas õli, pruunista selles sibul ning apteegitill. Lisa potti tomatid ja maitseained ning kuumuta köögivilju 10-15 minutit. 

Tõsta hoidis puhastesse purkidesse ja sule õhukindlalt. 

Loe veel:

Foto: Lauri Laan

LISA KOMMENTAAR