Marineeritud värske kurk sidrunheina ja tšilliga

Santa Maria retsept.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värsket kurki

4 tšillikauna

3 sidrunheinavart

20 g mustasõstralehti

50 g värsket mädarõigast

Marinaad:

10 Santa Maria musta pipra tera

40 g Santa Maria kivisoola (veskis)

5 Santa Maria nelgipunga

15 g suhkrut

1 l vett

Valmistamine

Lõika kurgid poolviltu jämedateks ratasteks ja poolita tšillid pikkupidi. Aseta sidrunhein lõikelauale ja tambi kas lihahaamri või noa küljega õrnalt pehmeks. Tõsta kõik koostisosad kihiti purki.

Marinaadi tegemiseks aseta kõik komponendid potti ja kuumuta keemiseni. Lase marinaadil 60 kraadini jahtuda ning vala seejärel kurkidele. Kuumuta purke keevas vees 8 minutit ning sulge õhukindlalt.

Aseta purgid jahedasse kohta puualuse või rätiku peale jahtuma.

Loe veel:

Pildi tegi Lauri Laan.

LISA KOMMENTAAR