Röstitud maguskartuli ja porru supp chorizo-vorstiga

Suitsutatud paprikaga maitsestatud toorvorstid annavad supile mõnusa maitse.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 tükeldatud maguskartulit ehk bataati

soola

viinamarjaseemneõli

1 porru

2 juppi Hispaania chorizo-vorsti (semi-cured või cured)

2.5 dl kuiva (fino) šerrit

1 hakitud sibul

5 hakitud suurt küüslauguküünt

6 värsket salveilehte

0.25 tl Cayenne'i pipart

2 tl suitsupaprikat (pimentón dulce)

3 hakitud sellerivart

2 hakitud suurt porgandit

8.5 dl vett

1 sl šerriäädikat

Serveerimiseks:

crème fraîche'i

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. Lõika maguskartulid tükkideks. Lõika porrud pikuti pooleks ja seejärel 5-7 cm juppideks. 

Sega keskmise suurusega kausis maguskartulitükid ja u 1 tl soola. Lisa veidi õli, et maguskartulitükid oleksid ühtlaselt niisutatud. Laota ühtlase kihina ahjuplaadile. Küpseta ahjus 25-30 minutit, korra maguskartuleid pöörates. Küpseta, kuni maguskartulid on kuldsed ja krõbedad. 

Sega porrujupid 0,5 tl soola ja vähese õliga, laota samuti ahjuplaadile ning küpseta umbes 20 minutit. (Kui Sul on suurem ahi, võid maguskartulid ja porrud korraga ahju panna). 

Eemalda chorizo-vorstidelt kest ning haki või pudista vorsti sisu tükkideks. Prae potis mõõdukalt tugeval kuumusel krõbedaks. Lisa pannile 4 sl šerrit, lase sel kokku keeda ning tõsta siis chorizo-tükikesed kaussi ootele.

Lisa potti veidi õli, siis sibulad ja mõne minuti pärast küüslauk. Prae veel paar minutit, kuni sibul pehmenema hakkab, siis lisa potti ka salveilehed, suitsupaprika ja Cayenne. Kuumuta minut aega, siis lisa seller ja porgand. Kuumuta mõned minutid, kuni porgand veidi pehmeneb.

Lisa potti ülejäänud šerri ning sega, kaapides puulusikaga poti põhjast. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni kogu vedelik on aurustunud ja alkoholilõhna enam pole. 

Lisa potti röstitud maguskartul ja porru ning 7,5 dl vett. Püreesta supp saumikseriga või kannmikseri või köögikombaini abil täiesti ühtlaseks. Kuumuta veel umbes 5 minutit keskmisel kuumusel. Kui supp liiga paks tundub, siis lisa veel 1-1,5 dl vett. 

Keera tuli kinni, maitsesta supp šerriäädikaga. 

Serveerimisel nirista supile peale koor ning puista peale krõbedad chorizo-tükid.

Retsept mugandatud siit

LISA KOMMENTAAR