- Mugandatud Delicious lehelt.
700 g (charlotte) kartuleid
300 g noori spinatilehti
1 sl oliiviõli
1 hakitud suur sibul
2 suurt küüslauguküünt
200 g suitsupeekonikuubikuid
2 sl nisujahu
vormi määrimiseks võid
2 dl 35% rõõska koort
2 dl kanapuljongit
400 g puhastatud grillkana või kanafileed
250 g Reblochoni juustu
Kui kasutad värsket kana, siis keeda kanafileesid esmalt 10 minutit kanaleemes, kuni need on küpsed.
Kuumuta ahi 200°C. Lõika kartulid 3 mm viiludeks, keeda soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit, kuni viilud on pehmed. Nõruta.
Pane spinat sõelale, kalla peale kannutäis keeva vett, et spinatit "närtsitada". Siis loputa kiiresti külma jooksva vee all ja pigista seejärel kuivaks.
Kuumuta praepannil õli keskmisel kuumusel. Lisa sibul ja prae umbes 8 minutit, kuni sibul on pehme. Sega aeg-ajalt. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel 2 minutit, siis tõsta sibulasegu kaussi.
Lisa pannile peekonikuubikud ja prae, kuni need on krõbedamaks muutunud. Lisa peekon sibulale, seejärel sega sibula-peekonisegu hulka jahu.
Määri umbes 2- liitrine ahjuvorm võiga. Sega rõõsk koor puljongiga, maitsesta soola-pipraga.
Laota ahjuvormi umbes pooled kartuliviilud, siis sibula-peekonisegu, spinat, ribastatud kana ja pool juustust. Kalla peale koore-puljongisegu, siis peale kartuliviilud. Riputa peale veidi soola.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Siis puista peale ülejäänud Reblochon ja tõsta vormiroog veel 10-15 minutiks ahju, kuni see on tulikuum ja kuldpruun.
Kana-tartiflette
Klassikalise Prantsuse vormiroa tartiflette variant, kus lisaks peekonile on kasutatud veel kanaliha. Toekas sügistalvine roog.