Kanahautis Pennsylvania moodi

USA-s Pennsylvania osariigi amišite seas populaarne roog, chicken pot pie. Nimi viitab küll pirukale, aga tegemist on lihtsalt paksu kana-nuudlihautisega. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 terve kana (u 1,5-1,8 kg)

2-3 l kanapuljongit

20 safraniniiti (ehk suur näputäis)

1 sibul

1 suur kartul

soola ja musta pipart

Nuudlitainas:

150 g nisujahu (2,5 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

1 sl võid

1 muna

1-2 sl vett

Valmistamine

Lõika kana tükkideks ning tõsta suurde potti. Kata kanapuljongiga (kanatükid võiks umbes 2,5 cm puljongis peidus olla). Puista peale safran, kata pott kaanega ning kuumuta tugeval tulel keemiseni. Siis alanada kuumust ning hauta kana tasasel tulel 25 minutit. Siis keera tuli kinni ja jäta kana kaane all leeme sees jahtuma. 

Kanatükkide jahtumise ajal valmista nuudlitainas. Sõelu kaussi jahu, küpsetuspulber ja sool. Haki juurde või, siis sega juurde muna ja vesi. Sõtku ühtlaseks tainaks, siis rulli õhukeselt lahti ning lõika lainelise lõikuri või tavalise noaga 5x5 cm nuudliruutudeks. 

Tõsta kanatükid potist välja. 

Kuumuta kanaleem keemiseni. Lisa nuudlid jaokaupa, sega iga kord korralikult läbi, et nuudlid kokku ei kleepuks. 

Lisa potti viilutatud sibul ja kartuliribad. Sega, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning keeda tasasel tulel, kuni kartulid on üsna pehmed. 

Samal ajal puhasta kana luudelt ja lõika või ribasta liha väiksemateks tükkideks. Maitsesta puhastatud kanaliha korralikult soola-pipraga, siis lisa potti ja kuumuta läbi. 

Mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR