1 terve küüslaugumugul
4 sl külmpressitud oliiviõli + veel serveerimiseks
1 sibul
3 värske tüümiani oksa
1 l köögiviljapuljongit
500 g värskeid või külmutatud herneid
1 sl õunaäädikat
värsket peterselli
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 200 kraadini. Lõika küüslaugul pealt kiht ära, aseta küüslaugumugul ahjupannile ja nirista peale 1 sl oliiviõli. Küpseta 30-35 minutit.
Samal ajal kuumuta potis ülejäänud oliiviõli keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul ja tüümianilehekesed ja prae 5 minutit. Lisa puljong, herned ja äädikas, maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, lisa umbes peotäis hakitud peterselli. Kata pott osaliselt kaanega ning keeda tasasel tulel 5-10 minutit.
Tõsta pott tulelt, lase supil mõned minutid jahtuda ja siis kalla kannmikserisse või köögikombaini. Võta küpsetatud küüslauk ahjust välja, pigista küünte sisu supi hulka. Püreesta, kuni supp on meelepärase tekstuuriga.
Serveerimisel puista supile veidi peterselli ning nirista peale oliiviõli.
NIPP! Kui eelistad paksemat suppi, siis lisa puljongit umbes 8 dl jagu!
Joogisoovitus: mitte liiga kuiv, näiteks Lõuna-Aafrika chenin blanc.
Retsept on mugandatud briti ajakirjast Delicious.
Herne ja röstitud küüslaugu supp
Rohelistest hernestest supile annab erilise maitse ahjus küpsetatud küüslauk.