Pestoga täidetud veiseliharull

Matambre arollado e. matambre relleno on Ladina-Ameerikas populaarne liharull - lihaks on matambre ehk õhuke kõhuääre tükk. Sellise tüki leiate Liivimaa Lihaveise tootevalikust.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
u 2 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg lihaveise kõhuäärt ('matambre')

soola ja musta pipart

150-200 g pestot

Valmistamine

Laota lihaveise kõhuäär tööpinnale. Maitsesta korralikult soola ja pipraga, siis määri pesto ühtlase kihina lihale, jäta umbes sentimeeter servadest puhtaks. Keera liha tihedasti rulli, nii et lihakiud jäävad jooksma piki rulli. Seo liharull iga 4-5 cm tagant kööginiidiga kinni. 

Pruunista liharull kuumal pannil õlis ümberringi. Siis keera fooliumisse ja küpseta 200kraadises ahjus või kuumade süte kohal või grillahjus umbes 1,5 tundi, kuni liha on küps. Lase lihal 15 minutit puhata, siis eemalda foolium ja kööginöör ning lõika viiludeks. Lihalõigud on maitsvad nii soojalt kui ka külmalt. 

PS Algretseptis kasutati basiiliku-petersellipestot, mina tegin salveipestoga

Mugandatud raamatust "Canal House Cooks Every Day"

LISA KOMMENTAAR