Matambre arollado e. matambre relleno on Ladina-Ameerikas populaarne liharull - lihaks on matambre ehk õhuke kõhuääre tükk. Sellise tüki leiate Liivimaa Lihaveise tootevalikust.
Laota lihaveise kõhuäär tööpinnale. Maitsesta korralikult soola ja pipraga, siis määri pesto ühtlase kihina lihale, jäta umbes sentimeeter servadest puhtaks. Keera liha tihedasti rulli, nii et lihakiud jäävad jooksma piki rulli. Seo liharull iga 4-5 cm tagant kööginiidiga kinni.
Pruunista liharull kuumal pannil õlis ümberringi. Siis keera fooliumisse ja küpseta 200kraadises ahjus või kuumade süte kohal või grillahjus umbes 1,5 tundi, kuni liha on küps. Lase lihal 15 minutit puhata, siis eemalda foolium ja kööginöör ning lõika viiludeks. Lihalõigud on maitsvad nii soojalt kui ka külmalt.
PS Algretseptis kasutati basiiliku-petersellipestot, mina tegin salveipestoga.
Mugandatud raamatust "Canal House Cooks Every Day"
Pestoga täidetud veiseliharull
Matambre arollado e. matambre relleno on Ladina-Ameerikas populaarne liharull - lihaks on matambre ehk õhuke kõhuääre tükk. Sellise tüki leiate Liivimaa Lihaveise tootevalikust.