100 g odrakruupe
2 l vett
1 kg kondiga sealiha
- näiteks suitsuribi või suitsusinki
soola ja musta pipart
paar loorberilehte
300 g kaalikat
2 suurt porgandit
2 sibulat
soovi korral tükk juursellerit või 1 petersellijuur
400 g kapsast
6 kartulit
praadimiseks õli
Pane kruubid eelmisel õhtul külma veega likku. Pese kruubid, pane soolaga maitsestatud vette keema.
Pane suitsuliha potti ning lisa külm vesi. Kuumuta keemiseni, koori hoolikalt pinnale tekkiv vaht. Alles siis, kui vahtu enam ei lisandu, lisa sool-pipar ja loorbrilehed.
Lisa potti kooritud ja tükeldatud kaalikas. Koori ja haki porgandid ja sibulad ja petersellijuur või juurseller (kui kasutad). Keeda kümmekond minutit, siis lisa tükeldatud kapsas (kui kasutad). Koori kartulid, lõika tükkideks, lisa potti.
Kui liha on pehmeks keenud, võta see potist välja. Eemalda liha kontidelt ja lõika väikesteks tükkideks. Pane uuesti potti.
Lisa keedetud kruubid, maitsesta supp parajaks. Lase mõned minutid kaane all tõmmata, puista peale maitseroheline ja serveeri. Soovi korral paku hapukooresilmaga.
Meie perele, sh lastele (5,7,9), meeldis väga. Rassolnik on üks me lemmiksuppe, nii et kruupidega suitsulihasupp läks samuti hästi peale. Soojendades läks veelgi paremaks, nii et võib korraga suurema potitäie keeta. </br> Lihaks oli pakk Rakvere ribisnäkki, millest keetsin leeme. Hiljem lisasin puhastatud ribisnäkiliha ning ca 300 g tükeldatud suitsutatud talusinki.
See on ütlemata hea supp, meie kutsume seada külasupiks.
KUSTUTA
Sealihaga tangu-kruubisuppi tuntakse külasupi või taluspojasupi nime all. Kuigi külasuppi keedetakse ka värske sealihaga, siis meie arvates jääb see eriti mõnus just suitsulihaga (nt suitsuribiga).