Vanakooli lihakaste

Umbes nagu nõukaaegne guljašš-kaste :)

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g seakaelakarbonaad

2 porgandit

1-2 sibulat

2-3 küüslauguküünt

2 sl tomatipastat

2 sl nisujahu

5 dl vett

100 g hapukoort

soola ja musta pipart

praadimiseks õli

maitserohelist

Valmistamine

Lõika liha kuubikuteks, pruunista need kuumas õlis ümberringi. 

Lisa hakitud sibul, küüslauk, kuubikuteks või ribadeks lõigatud porgand. Kuumuta mõned minutid, siis lisa tomatipasta. Prae kõik kergelt, maitsesta soola ja pipraga.

Seejärel lisa kuum vesi, alanda kuumust ning hauta, kuni liha on pehme.

Hautise paksendamiseks lisa külma veega segatud jahu, lase veidi haududa. Sega juurde hapukoor, vajadusel maitsesta veel soola-pipraga. 

Loe veel:

Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 03.03.2025 07:56

Klassika lapsepõlvest.