Lihtne kalakaste

Kastme valmistamiseks sobib nt külmutatud pangaasius või heik, kuigi veelgi maitsvam jääb kodumaist värsket kala kasutades (fotol on kohafileest kaste).

Serveeri lhtsat kalakastet näiteks keedetud kartulite või täisterariisiga. 

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g valge kala fileed - nt

koha või heiki e. euroopa merluusi või hõbeheiki e. hõbemerluusi või pangat

400 g Saare 20% hapukoort

2-3 sibulat

värsket tilli

soola

õli

Serveerimiseks:

keedetud kartuleid või täisterariisi

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud kala, siis sulata  see korralikult ja nõruta hoolega. 

Lõika kala 3x3 cm tükkideks. 

Haki sibul väiksemateks tükkideks, prae pannil õlis klaasjaks. Lisa kalatükid ja prae kergelt läbi. Sega juurde hapukoor, lase keema tõusta. Nüüd peaks kala olema läbi küpsenud. Maitsesta kaste soolaga, sega juurde julgelt tilli. 

LISA KOMMENTAAR

Kerli
postitatud 14.03.2017 22:48

Imehea tuli!!! Ahjukartulite ja porgandisalatiga super :)

Maret Lokotar
postitatud 21.01.2022 07:26

olen turska kasutanud ja kui lestafileed soodsalt kätte saab, siis seda ka.