Tursk riisi ja köögiviljadega

Lihtne argiroog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

50 g võid

1 tl karripulbrit

2 sibulat

2 dl pikateralist riisi

1 tl jämedat soola

5,5 dl kalapuljongit

3 sellerivart

3 väikest porrut

1 dl crème fraîche'i (u 38%)

100 g rohelisi herneid

500 g kalafileed - nt

turska või saidat

Valmistamine

Sulata või paksupõhjalises potis. Lisa karripulber, sega läbi. Lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel mõned minutid. Lisa riis, kuumuta segades 2 minutit. Maitsesta soolaga, siis lisa kalapuljong. Kuumuta keemiseni, siis kata pott kaanega, alanda kuumust ning hauta umbes veerand tundi.

Lisa potti viilutatud sellerivarred ja porrud ning kuumuta veel 3 minutit. Sega juurde crème fraîche ja herned. Lõika kalafilee 2x5 cm tükkideks, tõsta ettevaatlikult riisi-köögiviljasegu hulka. Kata kaanega ning kuumuta rooga veel 5 minutit.

Retsept on mugandatud taanlaste Karolines Køkken® kolmandast retseptivihikust (1986). 

LISA KOMMENTAAR