1 dl kaerahelbeid
1 dl (keedetud) vett ja 0,25 sidruni mahl või 1 dl apelsinimahla või 1 dl pirninektarit või 1 dl õunamahla
Hommikul:1 riivitud hapukam õun
1 sl mett või vahtrasiirupit
0,75-1 dl maitsestamata jogurtit
Serveerimiseks:värskeid puuvilju või marju
1 sl röstitud hakitud sarapuupähkleid või kreeka pähkleid või mandleid
veel veidi mett või vahtrasiirupit
Sega õhtul kaerahelbed vee ja sidrunimahlaga või muu mahlaga, kata kauss kaane või toidukilega ning lase üleöö jahedas pehmeneda.
Hommikul sega juurde jogurt ja mesi/vahtrasiirup, riivi juurde õun.
Serveerimisel puista peale röstitud pähkleid, tükeldatud puuvilju ja marju ning nirista veel veidi mett/vahtrasiirupit.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Kaerahelbe-toorpuder e. Bircher-müsli
Bircher-müesli on saanud oma nime Šveitsi arsti Maximilian Bircher-Benner'i järgi, kes serveeris sellisel moel valmistatud kaerahelbe-toorputru oma patsientidele. Siin on üks tänapäevasem versioon antud roast.
Kogused on toodud ühe portsjoni jaoks, aga neid annab kergesti korrutada.