Kaerahelbe-toorpuder e. Bircher-müsli

Bircher-müesli on saanud oma nime Šveitsi arsti Maximilian Bircher-Benner'i järgi, kes serveeris sellisel moel valmistatud kaerahelbe-toorputru oma patsientidele. Siin on üks tänapäevasem versioon antud roast.

Kogused on toodud ühe portsjoni jaoks, aga neid annab kergesti korrutada.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

Õhtul:

1 dl kaerahelbeid

1 dl (keedetud) vett ja 0,25 sidruni mahl või 1 dl apelsinimahla või 1 dl pirninektarit või 1 dl õunamahla

Hommikul:

1 riivitud hapukam õun

1 sl mett või vahtrasiirupit

0,75-1 dl maitsestamata jogurtit

Serveerimiseks:

värskeid puuvilju või marju

1 sl röstitud hakitud sarapuupähkleid või kreeka pähkleid või mandleid

veel veidi mett või vahtrasiirupit

Valmistamine

Sega õhtul kaerahelbed vee ja sidrunimahlaga või muu mahlaga, kata kauss kaane või toidukilega ning lase üleöö jahedas pehmeneda.

Hommikul sega juurde jogurt ja mesi/vahtrasiirup, riivi juurde õun. 

Serveerimisel puista peale röstitud pähkleid, tükeldatud puuvilju ja marju ning nirista veel veidi mett/vahtrasiirupit.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 23.08.2017 17:14

Mõnusalt tervislik ja kõhtu täitev hommikusöök!

Merx
postitatud 11.08.2019 09:58

Ma reisidel võtan hotellis alati seda bircheri putru!!!

Ene
postitatud 12.05.2025 10:06

Väga hea ja tervislik hommikusöök. Teen apelsinimahlaga.