Ciabatta küüslaugu ja basiilikuga

Küüslaugusai, aga tavapärase peterselli asemel on siin kasutatud basiilikut. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
10 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 ciabatta sai või muud sarnast saia

4 sl majoneesi

4 sl toasooja pehmet võid

suur peotäis basiilikut

8 sl riivitud parmesani juustu

3-4 purustatud küüslauguküünt

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta grillahi tuliseks. 

Sega majonees, või ja peenestatud küüslauk omavahel. Haki basiilik, sega määrde hulka. Maitsesta soola ja pipraga. 

Lõika ciabatta'd pooleks ning aseta ahjuplaadile, lõikepind ülal. Määri peale maitsevõi, siis puista peale riivitud juust. Küpseta kuumas grillahjus 2-3 minutit.

Retsept on mugandatud BBC Good Foodi lehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 02.05.2025 10:03

Ma olen 2015. aastal sellise pildi teinud, juures märkus, et kasutasin Hagari ciabattat :)