Reikebi ranna kilupirukas

Marju Lipandi toidublogist pärit imetore pirukaretsept, siin kohandatud suure ahjuplaadi jaoks. 

Kogus
20-24 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g pärmi-lehttainast

suur peotäis rohelist sibulat

4 keedetud muna

1-2 karpi vürtsikilufileesid (a 160 g)

peotäis värsket tilli

2 muna

2 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Rulli lehttainas ahjuplaadi suuruseks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Haki roheline sibul ja munad, puista ühtlase kihina tainaplaadile. Laota peale vürtsikilufileed. Puista  peale hakitud till. Klopi munad rõõsa koorega, siis nirista ühtlaselt pirukale. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni pirukas on kuldne.

Lase veidi jahtuda, siis lõika väikesteks tükkideks ja serveeri. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Merike T @ FB
postitatud 02.06.2015 22:30

See on hea, lihtne teha ja siiani on kõigile ka maitsenud :)

Kaia P @ FB
postitatud 02.06.2015 22:32

Väga hea pirukas! Minu neljane tütreke aegajalt avaldab soovi, et emme, millal jälle kilupirukat teeme ? ehk siis isegi temale maitseb!

Piia S @ FB
postitatud 02.06.2015 22:34

Olen seda pirukat teinud ja on väga maitsev!

Malle M @ FB
postitatud 03.06.2015 08:12

Väga maitsev, ka meil oli eile õhtusöögiks!

Tairi @ FB
postitatud 03.06.2015 08:12

Väga meeldis. Seekord oli kilu kuidagi soolasem aga ega ma koonerdanud kah. Jàrgmine kord panen vàhe hôredamalt. Ma keerasin ääred natuke kôrgemaks, et vahukoore ja muna segu àra ei voolaks.

Mari
posted on 11.08.2016 14:51

Veel nõuka-ajal tegi minu ema seda pirukat tihti, muidugi tegi siis ka tgna ise ja kui juhtus kilu rohkem minema, siis pani ta kilude peale keedukartuli õhukesed rattad - küll maitses hea.

Narkolepsia
postitatud 07.06.2015 00:44

Väga maitsev! Aga kilu tasuks jah vist hõredamalt panna, mina ladusin vahedeta ja tuli tsipa liiga soolane :)

Narkolepsia
postitatud 04.08.2015 08:49

Lehttaignapirukate jaoks polnud ma seni ühtegi tõeliselt mõnusat valmistoodet leidnud, aga eile tehtud Reikebi ranna kilupirukas tuli küll enneolematult mõnus tänu Selection by Rimi pärmi-lehttaignale. Olin selle seni ära põlanud kõrgema hinna pärast, aga oli ikka väärt küll!

Inga Tohv
postitatud 26.02.2016 10:08

Olen teinud, väga hea!

Martiina
postitatud 29.06.2016 19:46

Väga mõnus, olen korduvalt teinud! Lihtne teha, maitseb pea alati kõigile ja on mugav "tee eelmisel päeval valmis ja võta tööle kaasa" pirukas!

Evelin
postitatud 30.06.2016 12:50

Teen seda oma 60.sünnipäevaks meesperele õlle kõrvale ja naistele-lastele maiustustele järelroaks!

Lilian Turu
postitatud 11.08.2016 13:39

Väga maitsev, olen seda korduvalt teinud :)

Deivi Kr
postitatud 11.08.2016 22:12

Olen ka mitmeid kordi teinud, kuid rukkikama põhjal ja tõesti maitsev :)

Merike Tammet
postitatud 11.08.2016 23:29

Tòesti ùks lemmikutest kuid kahjuks viimane kord rikkus piruka liiga soolane kilufilee (kasutasin Kapten Grant fileesid).

Maie Hämäläinen
postitatud 27.02.2017 17:54

Nami. Peab tegema. Kunagi sai kilupirukaid ka kohvikutes.

Anna Manna
postitatud 25.02.2018 20:53

Ideaalne leid tänasesse päeva! Aastapäeva tähistamisest oli kappi jäänud just täpselt kõik, mis selle piruka jaoks vajalik. Isegi keedetud muna.

Pille
postitatud 02.03.2019 10:18

Küsiti: "Mul on üks retsepti küsimus - on öeldud rõõsk koor, aga mul seda ei ole, siis kas ja kui palju asendada hapukoorega?"

Vastan: vedelikku võiks ikka olla 2 dl - võimaluse korral võid segada kokku nt 1 dl piima ja 1 dl hapukoort.

Eva Nooni
postitatud 21.08.2019 10:16

Lemmik!

Virge Tambi
postitatud 23.08.2019 12:51

Lemmik.

Ann King
postitatud 28.03.2020 21:26

Super maitsev pirukas!