500 g pärmi-lehttainast (nt Härmavili)
suur peotäis rohelist sibulat
4 keedetud muna
1-2 karpi vürtsikilufileesid (a 160 g)
peotäis värsket tilli
2 muna
2 dl 35% rõõska koort
Rulli lehttainas ahjuplaadi suuruseks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Haki roheline sibul ja munad, puista ühtlase kihina tainaplaadile. Laota peale vürtsikilufileed. Puista peale hakitud till. Klopi munad rõõsa koorega, siis nirista ühtlaselt pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni pirukas on kuldne.
Lase veidi jahtuda, siis lõika väikesteks tükkideks ja serveeri.
See on hea, lihtne teha ja siiani on kõigile ka maitsenud :)
Väga hea pirukas! Minu neljane tütreke aegajalt avaldab soovi, et emme, millal jälle kilupirukat teeme ? ehk siis isegi temale maitseb!
Olen seda pirukat teinud ja on väga maitsev!
Väga maitsev, ka meil oli eile õhtusöögiks!
Väga meeldis. Seekord oli kilu kuidagi soolasem aga ega ma koonerdanud kah. Jàrgmine kord panen vàhe hôredamalt. Ma keerasin ääred natuke kôrgemaks, et vahukoore ja muna segu àra ei voolaks.
Veel nõuka-ajal tegi minu ema seda pirukat tihti, muidugi tegi siis ka tgna ise ja kui juhtus kilu rohkem minema, siis pani ta kilude peale keedukartuli õhukesed rattad - küll maitses hea.
Väga maitsev! Aga kilu tasuks jah vist hõredamalt panna, mina ladusin vahedeta ja tuli tsipa liiga soolane :)
Lehttaignapirukate jaoks polnud ma seni ühtegi tõeliselt mõnusat valmistoodet leidnud, aga eile tehtud Reikebi ranna kilupirukas tuli küll enneolematult mõnus tänu Selection by Rimi pärmi-lehttaignale. Olin selle seni ära põlanud kõrgema hinna pärast, aga oli ikka väärt küll!
Olen teinud, väga hea!
Väga mõnus, olen korduvalt teinud! Lihtne teha, maitseb pea alati kõigile ja on mugav "tee eelmisel päeval valmis ja võta tööle kaasa" pirukas!
Teen seda oma 60.sünnipäevaks meesperele õlle kõrvale ja naistele-lastele maiustustele järelroaks!
Väga maitsev, olen seda korduvalt teinud :)
Olen ka mitmeid kordi teinud, kuid rukkikama põhjal ja tõesti maitsev :)
Tòesti ùks lemmikutest kuid kahjuks viimane kord rikkus piruka liiga soolane kilufilee (kasutasin Kapten Grant fileesid).
Nami. Peab tegema. Kunagi sai kilupirukaid ka kohvikutes.
Ideaalne leid tänasesse päeva! Aastapäeva tähistamisest oli kappi jäänud just täpselt kõik, mis selle piruka jaoks vajalik. Isegi keedetud muna.
Küsiti: "Mul on üks retsepti küsimus - on öeldud rõõsk koor, aga mul seda ei ole, siis kas ja kui palju asendada hapukoorega?" <p>Vastan: vedelikku võiks ikka olla 2 dl - võimaluse korral võid segada kokku nt 1 dl piima ja 1 dl hapukoort. </p>
Lemmik!
Lemmik.
Super maitsev pirukas!
Väga meeldis, julgen soovitada kilu sõpradele :)
Teen järele
Sätime :)
Hea soolane suutäis!
Kilupirukas EV aastapäeva õhtuks :)
Sai ka eile ära proovitud, sest kilusõbrad olid laua ümber koos. Lisasin veel 150 g kodujuustu ja pirukas sai mõnusalt mahlane ning kadus kähku.
Reikebi ranna kilupirukas
Marju Lipandi toidublogist pärit imetore pirukaretsept, siin kohandatud suure ahjuplaadi jaoks.