Marineeritud võilille õienupud

Marineeritud võilillenupud meenutavad maitselt väidetavalt kappareid. 

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 dl võilille õienuppe

0.5 sl soola

3.75 dl õunaäädikat

4 sl vett

mõned musta pipra terad

Valmistamine

Puhasta õienupud hoolikalt, siis pese ja nõruta sõelal. Pane pestud õienupud kahe steriliseeritud veerandliitrise purgi sisse.

Kuumuta potis äädikas, vesi ja sool keemiseni. Kui sool on sulanud ja marinaad keema tõusnud, siis tõsta pott tulelt ja lisa pipraterad. 

Kalla saadud marinaad purkidesse, sulge purgid steriliseeritud kaantega. 

Pane purgid 3-4 nädalaks külmkappi tõmbama. Säilivad külmkapis vähemalt 6 kuud!

Mugandatud siit, pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Jana Arjus
postitatud 07.05.2016 23:47

Tundub huvitav!

Aini Pais
postitatud 08.05.2016 10:32

Möödunud aastal sai tehtud :)