6 suurt muna või 24 vutimuna
Sojaleem:6 sl vett
1 sl suhkrut
2 sl šerriäädikat või riisiäädikat
1.5 dl sojakastet
Serveerimiseks:soola ja musta pipart
Sega kausis vesi ja suhkur, siis lisa äädikas ja sojakaste.
Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa munad ja keeda kanamune täpselt 7 minutit, vutimune 2 minutit.
Täida suur kauss jääkuubikute ja veega. Kui munad on keedetud, siis tõsta jäävette jahtuma.
Kui munad on piisavalt jahtunud, siis koori need ettevaatlikult (võid seda vee all teha). Tõsta munad sojakastmesegusse ja lase neil vähemalt 2 kuni 6 tundi külmkapis maitsestuda - munad peavad olema üleni sojaleeme sees! Vajadusel pane nt mõni taldrik raskuseks peale.
Siis võta munad sojaleeme seest välja ja pane kausiga külmkappi serveerimist ootama. (Sojaleeme sisse võib panna järgmised munad maitsestuma.)
Serveerimiseks lõika munad pikuti pooleks, maitsesta meresoolahelveste ja värskelt jahvatatud pipraga ja serveeri.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Väga mõnus ja lihtne suupiste jaapanipärasele lauale. Meil oli sushi-õhtu ja tegime neid sojamune sinna lisaks. Kasutasime vutimune ja serveerisime neid tervelt.
Lihtne teha ja väga maitsevad, kindlasti annavad ramenile täitsa uue taseme võrreldes lihtsalt keedetud munaga.
Shoyu tamago - munad sojakastmes
Shoyu tamago munad säilivad kinnises karbis külmkapis kuni kuu aega. Neid võib lisada ramen-suppidele või süüa niisama.
Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta tamari sojakastet.