200 g odrakruupe
2 väikest suitsuseakooti (u 1 kg)
2 l vett
5 tera musta pipart
4 muna
150 g rabarbrilehti
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:hapukoort
Pese kruubid voolava veel all ja pane paariks tunniks likku. Kupata koodid ja pane koos loorberilehe ja piprateradega soolaga maitsestatud vette vaiksele tulele keema. Keeda tasakesi kuni kaks tundi.
Samal ajal kurna kruubid ja keeda soolaga maitsestatud vees eraldi pehmeks - siis jäävad kruubid ilusad heledad. Keeda mune umbes 5-6 minutit, siis koori ja haki noaga jämedalt.
Valmist koodid tõsta puljongist välja ja puhasta liha potti tagasi. Lisa kruubid ja ribadeks lõigatud rabarbrilehed. Kuumuta korra uuesti läbi, kuni rabarbrilehed lähevad pehmeks ja muudavad värvi. Maitsesta ja serveeri hakitud munaga.
Retsept on mugandatud ajakirja Oma Maitse 2015. a. mainumbrist ("memme retsept").
Kõige mürgisemad on noorte rabarberite lehed, mis sisaladavad kõige rohkem oblikhapet, mis on väga maksa ja neerutoksiline mürk!!! Ärge jagage inimestele valeteavet!!!! Rabarberi lehtedest saab väga hea kevadise supi, aga lehed tuleb tingimata ära kupatada!!!!
Rabarbrilehesupp
Toiduks sobib kasutada vaid varakevadisi rabarbrilehti. Vanemad lehed on suure oblikhappesisalduse tõttu mürgised ning võivad põhjustada oksendust, kõhuvalu ja lihasekrampe.