Rabarbrilehesupp

Toiduks sobib kasutada vaid varakevadisi rabarbrilehti. Vanemad lehed on suure oblikhappesisalduse tõttu mürgised ning võivad põhjustada oksendust, kõhuvalu ja lihasekrampe.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g odrakruupe

2 väikest suitsuseakooti (u 1 kg)

2 l vett

1 loorberileht

5 tera musta pipart

4 muna

150 g rabarbrilehti

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

hapukoort

rukkileiba

Valmistamine

Pese kruubid voolava veel all ja pane paariks tunniks likku. Kupata koodid ja pane koos loorberilehe ja piprateradega soolaga maitsestatud vette vaiksele tulele keema. Keeda tasakesi kuni kaks tundi. 

Samal ajal kurna kruubid ja keeda soolaga maitsestatud vees eraldi pehmeks - siis jäävad kruubid ilusad heledad. Keeda mune umbes 5-6 minutit, siis koori ja haki noaga jämedalt. 

Valmist koodid tõsta puljongist välja ja puhasta liha potti tagasi. Lisa kruubid ja ribadeks lõigatud rabarbrilehed. Kuumuta korra uuesti läbi, kuni rabarbrilehed lähevad pehmeks ja muudavad värvi. Maitsesta ja serveeri hakitud munaga. 

Retsept on mugandatud ajakirja Oma Maitse 2015. a. mainumbrist ("memme retsept"). 

LISA KOMMENTAAR

Annenete
postitatud 16.05.2015 15:40

Kõige mürgisemad on noorte rabarberite lehed, mis sisaladavad kõige rohkem oblikhapet, mis on väga maksa ja neerutoksiline mürk!!! Ärge jagage inimestele valeteavet!!!! Rabarberi lehtedest saab väga hea kevadise supi, aga lehed tuleb tingimata ära kupatada!!!!