Hernes ja kala

Erkroheline hernepüree on heaks kaaslaseks sinepiseemnetes veeretatud ja seejärel praetud kalafileele.

PS Võid kasutada nii värskeid kui ka sügavkülmutatud herneid. Viimasel juhul soovitab Nami-Nami kasutada Härmavili omi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.2 kg tursafileed või lõhefileed

1 sl sinepiseemneid

2-3 sl võid

1 sibul

400-500 g värskeid või külmutatud rohelisi herneid (nt Härmavili)

2,5 dl vett

soola ja musta pipart

2 dl 10% rõõska koort

2 sl oliiviõli

värsket tilli

Valmistamine

Lõika kalafilee 5 cm tükkideks (kokku 6 enam-vähem ühesuurust tükki). Puista peale uhmris kergelt peenestatud sinepiseemned ja veidi soola. Pane kalafileed 2 tunniks külmkappi maitsestuma. 

Kuumuta suurel praepannil või. Lisa hakitud sibul ja prae pehmeks (u 7-8 minutit). Lisa värsked või sulatatud herned, vesi ja maitsesta soola-pipraga. Kata pann osaliselt kaanega ning hauta umbes 10 minutit, kuni keeduleem on kokku keenud. Tõsta pann kõrvale.

Püreesta umbes 3/4 kuumutatud hernestest koos rõõsa koorega köögikombainis, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta läbi ja hoia soojas.

Kuumuta õli suurel praepannil mõõdukalt tugeval tulel. Lisa kalafileetükid ja prae, korra ringi pöörates, mõlemalt poolt kuldpruuniks - selleks kulub umbes 4+4 minutit. Maitsesta kalatükid soolaga. 

Jaota hernepüree 6 soojendatud taldriku vahel. Tõsta peale kalatükid, siis puista peale ülejäänud herned koos redutseeritud võise keeduleemega. Kaunista tilliga. 

Kasutatud tooted:

Mugandatud USA ajakirjast Saveur. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Nii
postitatud 28.12.2021 16:44

Väga maitsev.