1.2 kg tursafileed või lõhefileed
1 sl sinepiseemneid
2-3 sl võid
1 sibul
400-500 g värskeid või külmutatud rohelisi herneid (nt Härmavili)
2,5 dl vett
soola ja musta pipart
2 dl 10% rõõska koort
2 sl oliiviõli
värsket tilli
Lõika kalafilee 5 cm tükkideks (kokku 6 enam-vähem ühesuurust tükki). Puista peale uhmris kergelt peenestatud sinepiseemned ja veidi soola. Pane kalafileed 2 tunniks külmkappi maitsestuma.
Kuumuta suurel praepannil või. Lisa hakitud sibul ja prae pehmeks (u 7-8 minutit). Lisa värsked või sulatatud herned, vesi ja maitsesta soola-pipraga. Kata pann osaliselt kaanega ning hauta umbes 10 minutit, kuni keeduleem on kokku keenud. Tõsta pann kõrvale.
Püreesta umbes 3/4 kuumutatud hernestest koos rõõsa koorega köögikombainis, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta läbi ja hoia soojas.
Kuumuta õli suurel praepannil mõõdukalt tugeval tulel. Lisa kalafileetükid ja prae, korra ringi pöörates, mõlemalt poolt kuldpruuniks - selleks kulub umbes 4+4 minutit. Maitsesta kalatükid soolaga.
Jaota hernepüree 6 soojendatud taldriku vahel. Tõsta peale kalatükid, siis puista peale ülejäänud herned koos redutseeritud võise keeduleemega. Kaunista tilliga.
Mugandatud USA ajakirjast Saveur. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Hernes ja kala
Erkroheline hernepüree on heaks kaaslaseks sinepiseemnetes veeretatud ja seejärel praetud kalafileele.
PS Võid kasutada nii värskeid kui ka sügavkülmutatud herneid. Viimasel juhul soovitab Nami-Nami kasutada Härmavili omi.