Yangnyum Ganjang

... ehk sojakastme baasil valmistatud dipikaste Korea köögist. Sobib köögiviljade, kala ja liha maitsestamiseks, samuti nuudliroogade juurde. Fotol on lisaks dipikastmele Korea kartulipannkoogid.

Kogus
1,25 dl
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4 sl sojakastet

1 peenelt hakitud talisibul

2 hakitud küüslauguküünt

1 sl röstitud seesamiseemneid

1 sl seesamiõli

0.5 tl gochugaru tšillipulbrit või muud tšillipulbrit

0.5 tl musta pipart soovi korral

Valmistamine

Sega kõik ained omavahel. Dippimiseks anna igale sööjale oma väike kausitäis kastet. 

Kinnises nõus säilib kaste külmkapis kuni nädala. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta jaapanlaste Tamari sojakastet. 

Retsept on mugandatud Cecilia Hae-Jin Lee raamatust "Eating Korean: from barbecue to kimchi, recipes from my home" (2005)

LISA KOMMENTAAR