500 g värskeid anšooviseid
1 sidrun
5 sl šerriäädikat
5-6 küüslauguküünt
1 suur punane tšilli
soola ja musta pipart
Loputa anšoovised jooksva külma vee all, siis roogi ja puhasta (murra pead küljest, eemalda sisikond; siis eemalda selgroog ja saba - peaksid saama 2 fileed.) Pese saadud fileed külma jooksva vee all hoolikalt, siis lase köögipaberil taheneda.
Aseta anšoovisefileed kaussi. Nirista peale sidrunimahl ja šerriäädikas, siis lase kaladel 30 minutit maitsestuda. Selle aja jooksul peaks roosakad anšoovisefileed valgeks tõmbuma. Loputa kalafileed korra veel külma vee all ning tõsta taas köögipaberile tahenema.
Koori küüslauk, poolita tšilli pikuti ja eemalda seemned, pese petersell. Haki kõik hästi peeneks, siis laota vaheldumisi anšoovisefileedega madalasse vormi. Maitsesta kihte soola-pipraga. Kalla peale nii palju oliiviõli, et kalafileed oleksid kaetud.
Kata nõu kaanega ning lase 24 tundi külmkapis maitsestuda.
Retsept on mugandatud Nicole Stichi raamatust "Delicious Days" (GU)
Värsked anšoovised
Klassikaline tapas, boquerones en vinegreta.