Krõbedad tortiljad kanatäidisega

Rulli keeratud ja ahjus küpsetatud tortiljad on tuntud kui taquito (enamasti maisijahust tortiljad) ja ka flauta (enamasti nisujahust tortiljad). Siin on täidiseks kana ja toorjuust. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

5 dl küpsetatud ja ribastatud kanaliha

100 g toorjuustu

4-5 sl (rohelist) salsa-kastet

0.5 tl vürtsköömneid

1 tl tšillipulbrit

1 tl küüslaugupulbrit

0.25 tl soola

2 sl hakitud rohelist sibulat

3 sl hakitud värsket koriandrit

1 sl laimimahla

2.5 dl riivitud juustu (nt Pepperjack, Jack, Colby-Jack)

8-10 väikest nisutortiljat või maisitortiljat

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 kraadini. Kata ahjuvorm fooliumiga, piserda kergelt õliga. 

Hõõru toorjuust kausis pehmeks. Sega juurde salsa, vürtsköömned, tšillipulber, küüslaugupulber, laimimahl ja sool. Lisa peenestatud kana, riivitud juust, sibulad ja koriander. Sega ühtlaseks. 

Tõsta igale tortiljale umbes 3 sl kanasegu, keera tortilja tihedasti rulli ning aseta ahjuvormi, "õmblus" allpool. Tee nii ka teiste tortiljadega, jäta tortiljade vahele umbes 2-3 cm ruumi. Pintselda või piserda pealt kergelt õliga ning soovi korral puista peale veidi soola. 

[NB! Küpsetamata tortiljarullid võib paariks päevaks külmkappi ootele panna; samuti saab neid edukalt sügavkülmutada. Enne küpsetamist pole sulatada vaja!]

Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit või kuni tortiljad on servadest kenasti pruunistunud. 

Serveeri hapukoore, rantšokastme, guacamole või muu kastmega. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta maisijahust tortiljasid. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Our Best Bites blogist.

LISA KOMMENTAAR