Läätsesalat peedi ja granaatõunaga

Kasuta rohelisi Puy läätsi - need säilitavad keetmisel kenasti oma kuju. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 sl šampanja- või veiniäädikat

3 sl oliiviõli

2.5 sl kreemjat mädarõigast (purgist)

2 sl Dijoni sinepit

2 sl apelsinimahla

300 g rohelisi (Puy) läätsi

1 dl katki rebitud ja 4 sl peenelt hakitud münti

5 sl granaatõunaseemneid

8 väikest peeti ja/ või kollast peeti

1 väike punane sibul

soola ja musta pipart

1 apelsini riivitud koor

Valmistamine

Rösti peedid ahjus küpseks. Jahuta, lõika pooleks ja seejärel viiludeks. Lõika sibul pooleks ning seejärel viiludeks. 

Sega veiniäädikas, õli, mädarõigas, sinep ja apelsinimahl kausis ühtlaseks. 

Pane läätsed ja 2 liitrit vett potti, kuumuta keemiseni. Maitsesta soolaga, siis keeda umbes 20 minutit, kuni läätsed on küpsed. Nõruta ja lisa salatikastmele. 

Sega juurde hakitud mündilehed, granaatõunaseemned, peediviilud ja sibulaviilud. Maitsesta soola-pipraga.

Tõsta salat serveerimisalusele, kaunista apelsinikooreribadega ning serveeri. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Saveur.com lehelt. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR