Momofuku on tuntud USA restoranikett (pigem siiski restoranide võrgustik), mille loojaks on David Chang. Siin nende kuulus - ja imelihtne - seakülg ehk seakõht.
Maitsesta seakülg soola ja suhkruga, hõõru korralikult sisse. Kata kinni ning pane üle öö külmkappi maitsestuma.
Võta liha külmkapist välja, pese külma vee all liigsest soolast puhtaks ja patsuta seejärel köögipaberiga hoolikalt kuivaks.
Tõsta maitsestunud seakülg ahjupannile, pekine pool ülal. Küpseta eelkuumutatud 230°C ahjus 30 minutit. Siis alanda ahju kuumus 135°C kraadini ja lase lihal küpseda veel 1,5-2 tundi, kuni liha on pehme.
Võta ahjust välja ja lase lihal toatemperatuurini jahtuda. Keera tihedasti toidukilesse ja pane külmkappi vähemalt mõneks tunniks ja soovi korral kuni paariks päevaks.
Siis lõika liha kenadeks paksudeks viiludeks. Enne serveerimist pruunista lihalõigud pannil õlis või kuumuta väheses puljongis.
Nipid ja soovitused:
Kui Su lihatükk on suurem või väiksem, siis arvesta 4 tl soola ja 4 tl suhkrut iga 500 g liha kohta.
Seakülg, Momofuku moodi
Momofuku on tuntud USA restoranikett (pigem siiski restoranide võrgustik), mille loojaks on David Chang. Siin nende kuulus - ja imelihtne - seakülg ehk seakõht.