Hiidkrevetid suvikõrvitsanuudlitega

Suvikõrvitsanuudlid (ingl. k. zucchini noodles e. zoodles) on üks võimalikest nuudli-asendajatest erinevate eridieetide korral. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2 sl võid

500 g keetmata hiidkrevette

4 küüslauguküünt

näpuotsaga tšillihelbeid

4 sl valget veini või kanapuljongit

2 sl sidrunimahla

3 saledamat ja kõvemat rullkõrvitsat

soola ja musta pipart

1 tl riivitud sidrunikoort

2 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Puhasta (sulatatud) krevetid. Haki küüslauk. Lõika suvikõrvitsad pikkadeks peenikesteks ribadeks. 

Kuumuta õli ja või pannil mõõdukalt tugeval tulel. Lisa krevetid ja prae 2 minutit, siis pööra ringi, lisa küüslauk ja tšillihelbed ning prae veel 1-2 minutit. Tõsta krevetid kõrvale. 

Lisa pannile valge vein ja sidrunimahl ning kuumuta segades 2 minutit. Lisa suvikõrvitsanuudlid ja prae segades umbes 2 minutit, kuni suvikõrvitsaribad on küpsed. Maitsesta soola-pipraga. 

Lisa krevetid, riivitud sidrunikoor ja hakitud petersell. Sega kõik läbi, jaota taldrikutele ja serveeri kohe. 

Retsept on mugandatud Closet Cooking blogist. Vaata ka Tuuli versiooni antud roast.

LISA KOMMENTAAR