Puhasta kanamaks, lõika vajadusel veidi väiksemateks tükkideks. Kuumuta oliiviõli paksupõhjalisel pannil, prae kanamaksatükke mõlemalt poolt umbes 5-7 minutit. Suru küpsemise ajal puulusikaga vastu panni, siis küpseb maks ühtlasemalt.
Jaota rukolalehed kahele taldrikule. Võta küpsenud maksatükid pannilt, tõsta rukolapatjadele.
Pannile vala nüüd äädikas ja vahtrasiirup, sega korralikult läbi ja kuumuta korra. Kalla saadud kaste maksatükkidele. Puista peale meresoolahelbeid ja serveeri.
Retsept on mugandatud Nigella Lawsoni raamatust "Nigella Express". Pildi tegi Ilse, kes kasutas kuusekasvuäädikat.
Praetud kanamaks mmm..... minul oli rukola asemel tavaline kapsas, aga see hapukas-magus äädika-siirupi kaste sobis ka sinna imehästi peale. Järgmine kord siis rukolaga.
Nigella kanamaksasalat
Soe salat (salade tiède) on toekas kõhutäis.