Congee riisipuding

Congee on populaarne hommikusöök Hiinas ja mujal Aasias. Serveeri niisama või liha või kalaga, garneeri talisibula, tšilli ja šalottsibulaga. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1.25 dl pikateralist riisi

2 l vett

1 tl meresoolahelbeid

Garneering:

Hiina tšilliõli

õhukeselt viilutatud talisibulat

väikeseid punaseid Tai tšillisid

röstitud šalottsibulaid

Valmistamine

Loputa riis jooksva külma vee all, nõruta. Pane potti riis, vesi ja sool. Kuumuta tugeval tulel keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott osaliselt kaanega ning hauta mõõdukalt madalal tulel umbes 1,5 tundi, kuni potis on pehme riisipuder. 

Jaota nelja kausi vahel, garneeri tšilliõli, talisibula ja sibulate-tšilliga. 

Retsept on mugandatud Saveur.com lehelt

LISA KOMMENTAAR