1 kg rooskapsaid
5 sl taimeõli
soola ja musta pipart
1 sl maisitärklist
3 hakitud küüslauguküünt
2 sl hakitud ingverijuurt
2 sl sambal-oelek tšillipastat
6 kuivatatud tšillit (chile de árbol)
1.2 dl sojakastet
3 sl suhkrut
2 tl maitsestamata riisiäädikat
5 sl röstitud soolata maapähkleid
Kuumuta ahi 210° C. Puhasta rooskapsad välistest lehtedest, siis lõika kapsad pikuti pooleks. Pane ahjupannile, lisa 4 sl õli ja maitsesta soola-pipraga. Sega läbi ning küpseta kuumas ahjus aeg-ajalt segades 20-25 minutit, kuni rooskapsad on küpsed ja pruunistunud (aga mitte pehmed!).
Samal ajal sega maisitärklis 1 sl veega pastaks.
Kuumuta ülejäänud õli keskmise suurusega praepannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa küüslauk ja ingver, prae segades u 2 minutit, kuni küüslauk on kuldne. Lisa tšillipasta ja prae segades veel 2 minutit. Lisa tšillikaunad, sojakaste, suhkur, riisiäädikas ja vesi. Kuumuta keemiseni, siis lisa maisitärklisesegu. Sega ja lase podiseda, kuni kaste on paksenenud ja katab lusikaselja (u 2 minutit). Lase kastmel veidi jahtuda.
Sega röstitud rooskapsad kastme hulka ja serveeri, peale puista maapähkleid.
Mugandatud Bon Appetit lehelt.
Rooskapsa kung pao
Siin on hiinlaste kung pao kana stiilis valmistatud rooskapsaid.
Chile de árbol on väike kange Mehhiko tšilli, u. 5-7 cm pikk ja 6-9 mm läbimõõduga. Scoville skaalal 15-30 tuhat ühikut. Need väikesed tšillid säilitavad oma värvi ka kuivatatult.