Rooskapsa kung pao

Siin on hiinlaste kung pao kana stiilis valmistatud rooskapsaid. 

Chile de árbol on väike kange Mehhiko tšilli, u. 5-7 cm pikk ja 6-9 mm läbimõõduga. Scoville skaalal 15-30 tuhat ühikut. Need väikesed tšillid säilitavad oma värvi ka kuivatatult. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg rooskapsaid

5 sl taimeõli

soola ja musta pipart

1 sl maisitärklist

3 hakitud küüslauguküünt

2 sl hakitud ingverijuurt

2 sl sambal-oelek tšillipastat

6 kuivatatud tšillit (chile de árbol)

1.2 dl sojakastet

3 sl suhkrut

2 tl maitsestamata riisiäädikat

5 sl röstitud soolata maapähkleid

Valmistamine

Kuumuta ahi 210° C. Puhasta rooskapsad välistest lehtedest, siis lõika kapsad pikuti pooleks. Pane ahjupannile, lisa 4 sl õli ja maitsesta soola-pipraga. Sega läbi ning küpseta kuumas ahjus aeg-ajalt segades 20-25 minutit, kuni rooskapsad on küpsed ja pruunistunud (aga mitte pehmed!).

Samal ajal sega maisitärklis 1 sl veega pastaks. 

Kuumuta ülejäänud õli keskmise suurusega praepannil mõõdukalt tugeval kuumusel. Lisa küüslauk ja ingver, prae segades u 2 minutit, kuni küüslauk on kuldne. Lisa tšillipasta ja prae segades veel 2 minutit. Lisa tšillikaunad, sojakaste, suhkur, riisiäädikas ja vesi. Kuumuta keemiseni, siis lisa maisitärklisesegu. Sega ja lase podiseda, kuni kaste on paksenenud ja katab lusikaselja (u 2 minutit). Lase kastmel veidi jahtuda. 

Sega röstitud rooskapsad kastme hulka ja serveeri, peale puista maapähkleid. 

Mugandatud Bon Appetit lehelt

LISA KOMMENTAAR