Kala tomati, koriandri ja piinaseemnetega

Aromaatses tomatikastmes küpsetatud kalafilee. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g valge kala fileed

2 õhukeselt viilutatud sibulat

3 hakitud suurt tomatit

1 dl piiniaseemneid

1 dl hakitud värsket koriandrit

50 g nisujahu (u 1 dl)

soola ja musta pipart

praadimiseks oliiviõli

Valmistamine

Maitsesta jahu soola-pipraga. Veereta kalafileetükke jahus. Küpseta kalatükid kuumas õlis ümberringi kuldseks (õhukeste fileede puhul piisab praadimisest, suuremaid peaks frittima ehk siis rohkes õlis keetma). Tõsta praetud kalatükid köögipaberile ootama. 

Kalla praadimisõli minema ja pühi pann köögipaberiga puhtaks. Pane pannile 2-3 sl puhast õli. Lisa sibulaviilud ning prae keskmisel kuumusel, kuni sibulad on pehmed. Lisa tükeldatud tomatid ning kuumuta, kuni sibulad on pehmed. Nüüd lükka köögiviljad panni ühte serva ning prae piiniaseemned kergelt kuldseks.

Lisa pannile nii palju vett, et köögiviljad oleksid napilt kaetud. Sega juurde koriander, maitsesta soola-pipraga. Kuumuta kastet 5 minutit, sega aeg-ajalt. 

Pane praetud kalatükid pannile kastme sisse ning tõsta koos panniga 15 minutiks 200-kraadisesse ahju (kui Su pann ahjupanemist ei kannata siis aseta kalatükid ahjuvormi ning kalla tomati-sibulakaste peale). 

Retsept on mugandatud Claudia Rodeni raamatust "Book of Middle Eastern Food".

LISA KOMMENTAAR