Tom Yam nuudlisupp

Päris autentne Tai supp see pole, aga maitsev ja taipärane. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300 g munanuudleid

2 sl õli

2 sl Tai punast karripastat

pool punast tšillit

karbitäis kirsstomateid

10 šampinjoni

8 dl kanapuljongit

1 laimi mahl

1 tl kalakastet

200 g kooritud krevette

värsket koriandrit

Valmistamine

Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele küpseks. Nõruta, loputa külma vee all ja tõsta ootele. Pese ja poolita kirsstomatid. Puhasta seened, eemalda seentelt jalad ja lõika seened neljaks. 

Kuumuta potis õli. Lisa karripasta ja hakitud tšilli, kuumuta segades paar minutit. Lisa potti kirsstomatid ja seened, kanapuljong, laimimahl ja kalakaste. Keeda tasasel tulel umbes 5 minutit. Lisa krevetid ja kuumuta supp läbi, aga ära keeda - krevetid muutuvad siis tuimaks. 

Jaota nuudlid ja hakitud koriander kaussidesse, kalla peale kuum leem koos komponentidega. 

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Meidan Perhe (Tammikuu 2015)

LISA KOMMENTAAR