600 g kooritud ja riivitud kartuleid
200 g riivitud Cheddari juustu või muud riivitud juustu
100 g pehmet riivsaia
kimp hakitud rohelist sibulat
2 muna
500 g muretainast
Sega kausis riivitud kartul, riivitud juust, saiapuru, roheline sibul ja 1 muna. Maitsesta musta pipra ja 1 tl soolaga. Sega korralikult läbi.
Rulli muretainas kergelt jahusel laual õhukeseks. Lõika sellest kuus 16-17 cm läbimõõduga ketast (kasuta nt sobiva suurusega taldrikut ja teravat nuga). Kuumuta Marmite väikeses potis või mikroahjus koos sortsu veega, nii et saad vedelama pasta. Pintselda see tainaketastele, jättes serva 2 cm ulatuses puhtaks.
Jaota kartuli-juustutäidis pirukatele, siis määri servad kokku lahtiklopitud munaga. Tõsta nüüd tainaservad täidise kohale kokku ja näpista kinni. Pane pooleks tunniks külmkappi (soovi korral keera küpsetamata pirukad korralikult toidukilesse ja pane kuni 3 kuuks sügavkülma).
Siis pintselda pirukad pealt munaga. Küpseta 160-kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni pirukad on kuldsed ja krõbedad. Serveeri kohe või jahtunult. (Pirukad võid eelmisel päeval valmis küpsetada).
Retsept on BBC Good Foodi lehelt.
Juustu ja Marmite'i pirukad
Marmite annab nendele kartuli-juustupirukatele väga mõnusa ja britiliku maitse.