Goa stiilis mahedamaitseline kala-kookospiimakarri, mida serveeritakse basmatiriisiga. Paleo- ja LCHF-toitumise korral vali mõni sobivam lisand, nt lillkapsariis.
Kui kasutad külmutatud kala, siis lase sel sulada ja lõika vajadusel tükkideks. Patsuta kala köögipaberiga kuivemaks.
Keeda riis vastavalt pakendi juhistele.
Samal ajal kuumuta praepannil karripasta sortsu veega. Lisa sibul ja prae tasasel tulel pehmeks. Lisa kookospiim ja puljongikuubik. Kuumuta keemiseni, siis lase kastmel podiseda, kuni see on ühtlane ja pakseneb (kui kaste jälle liiga paks tundub, lisa sorts vett).
Sega juurde rohelised oad, kuumuta paar minutit. Siis tõsta kastmesse kalatükid. Kata pann kaanega ning kuumuta 10-12 minutit, kuni kala on küps.
Nõruta riis. Puista kalakarrile hakitud rohelist sibulat ning serveeri.
Nipid ja soovitused:
Roheliste ubade asemel võib kasutada ka viilutatud kollast paprikat, rohelist sparglit, suhkruherneid.
Lisa soovi korral hakitud tšillit
Valmis roale võib puistata värsket koriandrit
BBC retsepti juures mainisid paljud, et lisasid kala otse sügavkülmast ja see töötas hästi.
Kreemjas kalakarri
Goa stiilis mahedamaitseline kala-kookospiimakarri, mida serveeritakse basmatiriisiga. Paleo- ja LCHF-toitumise korral vali mõni sobivam lisand, nt lillkapsariis.