Kreemjas kalakarri

Goa stiilis mahedamaitseline kala-kookospiimakarri, mida serveeritakse basmatiriisiga. Paleo- ja LCHF-toitumise korral vali mõni sobivam lisand, nt lillkapsariis

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 kuhjaga sl mahedat karripastat (nt korma)

1 viilutatud sibul

400 g kookospiima

1 kanapuljongikuubik

140 g külmutatud peenikesi rohelisi ube

400 g valge kala fileed

- nt saidat või mintaid või pollakit

hakitud rohelist sibulat

Serveerimiseks:

250 g basmatiriisi

Valmistamine

Kui kasutad külmutatud kala, siis lase sel sulada ja lõika vajadusel tükkideks. Patsuta kala köögipaberiga kuivemaks. 

Keeda riis vastavalt pakendi juhistele. 

Samal ajal kuumuta praepannil karripasta sortsu veega. Lisa sibul ja prae tasasel tulel pehmeks. Lisa kookospiim ja puljongikuubik. Kuumuta keemiseni, siis lase kastmel podiseda, kuni see on ühtlane ja pakseneb (kui kaste jälle liiga paks tundub, lisa sorts vett).

Sega juurde rohelised oad, kuumuta paar minutit. Siis tõsta kastmesse kalatükid. Kata pann kaanega ning kuumuta 10-12 minutit, kuni kala on küps. 

Nõruta riis. Puista kalakarrile hakitud rohelist sibulat ning serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Roheliste ubade asemel võib kasutada ka viilutatud kollast paprikat, rohelist sparglit, suhkruherneid. 
  • Lisa soovi korral hakitud tšillit
  • Valmis roale võib puistata värsket koriandrit
  • BBC retsepti juures mainisid paljud, et lisasid kala otse sügavkülmast ja see töötas hästi. 

Loe veel:

Mugandatud BBC Good Foodi lehelt. 

LISA KOMMENTAAR

Keit
postitatud 06.12.2019 16:33

Lihtne ja maitsev