Pardikoivad ploomidega

Jamie Oliveri retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
2,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 suuremat pardikoiba

4 sl sojakastet

1 sl viievürtsisegu

peotäis tähtaniisi

pool kaneelikoort

1 sl oliiviõli

1-2 värsket punasat tšillikauna

16 ploomi

2 sl Demerara suhkrut

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud riisi või nuudleid

Valmistamine

Sega sojakaste, viievürtsisegu, tähtaniis, kaneelikoor ja oliiviõli kausis. Lisa pardikoivad, sega läbi ning lase vähemalt 2 tundi maitsestuda. (Võid panna kuni 2 päevaks külmkappi). 

Võta ahjuvorm, kuhu pardikoivad kenasti üksteise kõrvale mahuksid. Pane vormi põhja tšillid, poolitatud ploomid ja suhkur. Lisa pardikoibade marinaad, sega läbi. Kõige peale tõsta pardikoivad.

Küpseta 170-kraadises ahjus 2-2,5 tundi, kuni pardikoivad on täitsa pehmed. Eemalda tähtaniisid ja kaneelikoor. Timmi kaste parajaks (vajadusel lisa sojakastet).

Kuidas serveerida?

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 08.08.2017 09:25

Tegin seda eile õhtul, kuna tahtsin külalistele midagi erilisemat pakkuda. Võeti väga hästi vastu ja maitses imetoredasti! Serveerisin riisi ja salatiga.

Pille
postitatud 08.08.2017 10:25

See oli kolmas kord antud rooga valmistada ja kindlasti mitte viimane :)