Grillitud kala rukolapestoga

Selle roa valmistamiseks sobib paksem valge kala (nt tursk). 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 paksemat kala portsjonfileetükki - nt

turska või mintaid

serveerimiseks sidrunisektoreid

Pesto:

50 g rukolalehti

poole sidruni mahl ja riivitud koor

1 väike küüslauguküüs

25 g röstitud piinia- või seedermänniseemneid

1 väike hakitud sibul

25 ml külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane pestokomponendid köögikombaini ja töötle ühtlaseks pastaks ehk pestoks.

Aseta kalafileed kergelt õlitatud ahjupannile, tõsta pesto kalafileedele. Küpseta mõõdukalt tulises grillahjus 3-5 minutit, kuni kala on küps ja kahvliga torkides kergesti katki läheb. 

Kaunista sidruniviiludega, kõrvale paku nt kauboikartuleid. 

Retsept on mugandatud Good Housekeeping lehelt.

LISA KOMMENTAAR