Västerbottensost juustuga pannileib

Selle roa valmistamiseks on vaja rootslaste armastatud Västerbottensost® juustu, mis nüüd on ka Eestis saadaval.  Pannileib sisaldab väga vähe süsivesikuid, nii et sobib LCHF-toitumise korral; samuti on see gluteenivaba. 

Kogus
kolmele kuni neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

125 g kodujuustu

3 muna

1 dl jahvatatud mandleid või mandlijahu

1 sl jahvatatud psülliumikesti

1.5 tl küpsetuspulbrit

100 g riivitud Västerbottensi juustu

Valmistamine

Pane kodujuust ja munad kaussi, püreesta saumikseriga ühtlaseks. Sega kuivained omavahel, sega juustu-munamassi hulka, viimasena sega juurde u 2 dl riivitud juustust. 

Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile, nii et see jääks umbes 1 cm paksuseks. Puista peale ülejäänud riivitud juust. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 8 minutit, kuni juustupirukas on kergelt kuldne. Ahjud on erinevad, nii et hoia pannileival silm peal!

Säilita külmkapis. 

Mugandatud sellest rootsikeelsest blogist. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Anneli E.
postitatud 28.02.2016 17:52

Mina ka tegin Pille retsepti järgi pannileiba. Ainult Västerbotteni juustu asemel kasutasin E-piima eriti rammusat riivjuustu. Väga mahlane ja hea.

Martiina
postitatud 25.07.2017 17:13

Mõnus! Tahaks serveerida koos värske salatiga või lõigata nt pisikesteks ruutudeks ning teha koos tomati jm heaga tikusuupisteid.