175 g pehmet võid
1 tl soola
250 g kodujuustu
4 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:1 dl kontsentreeritud tomatipastat
2 sl soolavaba pitsamaitseainet või itaalia ürdisegu
300 g hakitud sinki
150 g murendatud sinihallitusjuustu
Sega pehme või, sool ja kodujuust omavahel. Lisa jahu-küpsetuspulbrisegu ja sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks külmikusse.
Rulli tainas piklikuks tükiks. Määri peale tomatipüree, puista peale pitsamaitseainet või itaalia ürdisegu, sinki ja hallitusjuustu. Keera pikemast otsast rulli ja lõika 2 cm paksusteks viiludeks.
Tõsta viilud paberist muffinivormidesse ja aseta ahjuplaadile või muffinipannile.
Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit, kuni pitsakeerud on kaunilt kuldsed.
Väga mõnusa ja maitsvad küpsetised. Sobivad eriti hästi lastele. Isiklikult kasutasin tomatipüree asemel tomati-sibulahoidist, mis andis singile ja juustule pisut magusat maitset juurde.
Minul ei õnnestunud selliseid pisikesi rulle saada, et muffinivormidesse panna. Mul tulid poole suuremad:D ja küpsetasin niisama küpsetuspaberil. Aga maitselt on väga head need! Sinihallitusjuustu ei juhtunud kodus olema ja kasutasin tavalist riivjuustu ja sõira pooleks. Sai ka väga hea!
Need on ülihead!
Tahaks järgi proovida!
Head!
Need on ühed mu lemmikud pirukad! Pehme taigna ja särtsaka maitsega :)
Pitsakeerud
Kodujuustu-muretainast tehtud lihtsad itaaliapäraste maitsetega soolased keerusaiad.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.