Pitsakeerud

Kodujuustu-muretainast tehtud lihtsad itaaliapäraste maitsetega soolased keerusaiad.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
30 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

175 g pehmet võid

1 tl soola

250 g kodujuustu

4 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

1 dl kontsentreeritud tomatipastat

2 sl soolavaba pitsamaitseainet või itaalia ürdisegu

300 g hakitud sinki

150 g murendatud sinihallitusjuustu

Valmistamine

Sega pehme või, sool ja kodujuust omavahel. Lisa jahu-küpsetuspulbrisegu ja sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja pane 30 minutiks külmikusse.

Rulli tainas piklikuks tükiks. Määri peale tomatipüree, puista peale pitsamaitseainet või itaalia ürdisegu, sinki ja hallitusjuustu. Keera pikemast otsast rulli ja lõika 2 cm paksusteks viiludeks.

Tõsta viilud paberist muffinivormidesse ja aseta ahjuplaadile või muffinipannile.

Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit, kuni pitsakeerud on kaunilt kuldsed.

LISA KOMMENTAAR

vandiste
postitatud 10.07.2009 10:47

Väga mõnusa ja maitsvad küpsetised. Sobivad eriti hästi lastele. Isiklikult kasutasin tomatipüree asemel tomati-sibulahoidist, mis andis singile ja juustule pisut magusat maitset juurde.

Piret
postitatud 10.01.2011 10:00

Minul ei õnnestunud selliseid pisikesi rulle saada, et muffinivormidesse panna. Mul tulid poole suuremad:D ja küpsetasin niisama küpsetuspaberil. Aga maitselt on väga head need! Sinihallitusjuustu ei juhtunud kodus olema ja kasutasin tavalist riivjuustu ja sõira pooleks. Sai ka väga hea!

Merike Trestip-Erilaid
postitatud 22.10.2016 21:51

Need on ülihead!

Ruti Kormik
postitatud 23.10.2016 19:12

Tahaks järgi proovida!

P
postitatud 20.10.2017 13:59

Head!

Tiia K.
postitatud 10.02.2023 10:53

Need on ühed mu lemmikud pirukad! Pehme taigna ja särtsaka maitsega :)