Koori sibulad, lõika õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk.
Sega ahjuvormis sibul, küüslauk, õli ja suhkur, küpseta 200-kraadises ahjus 2 minutit. Lisa purustatud tomatid, sega ja küpseta veel 30 minutit.
Maitsesta kalafileed soola ja pipraga. Pane kastmesse ja vaata, et kala oleks kastmega kaetud. Lisa oliivid ja kapparid, küpseta veel 12-15 minutit.
Rebi või riivi peale juust. Küpseta paar minutit, kuni juust sulab. Puista peale basiilik ja serveeri.
Retsept on mugandatud Lia Virkuse raamatust "Lia köök. Pere ja sõprade lemmikud" (Ajakirjade Kirjastus, 2013). Pildi tegi Nami-Nami kaasautor Liina Vahter.
Capri kalaroog
Seda rooga saab väga edukalt teha ka sügavkülmutatud kalafileest. Kõrvale sobivad keedetud riis või kartulid ning värske salat.