Capri kalaroog

Seda rooga saab väga edukalt teha ka sügavkülmutatud kalafileest. Kõrvale sobivad keedetud riis või kartulid ning värske salat. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

800 g valge kala fileed -

näiteks tursafileed või haugifileed või ahvenafileed

2 punast sibulat

3 küüslauguküünt

0.5 dl oliiviõli

1.5 tl suhkrut

2 x 400 g purki konservitud purustatud tomateid

2 dl musti Kalamata oliive

1 dl kappareid

250 g mozzarella juustu

soola ja musta pipart

värsket basiilikut

Serveerimiseks:

keedetud kartuleid või riisi

Valmistamine

Koori sibulad, lõika õhukesteks viiludeks. Haki küüslauk. 

Sega ahjuvormis sibul, küüslauk, õli ja suhkur, küpseta 200-kraadises ahjus 2 minutit. Lisa purustatud tomatid, sega ja küpseta veel 30 minutit. 

Maitsesta kalafileed soola ja pipraga. Pane kastmesse ja vaata, et kala oleks kastmega kaetud. Lisa oliivid ja kapparid, küpseta veel 12-15 minutit. 

Rebi või riivi peale juust. Küpseta paar minutit, kuni juust sulab. Puista peale basiilik ja serveeri. 

Retsept on mugandatud Lia Virkuse raamatust "Lia köök. Pere ja sõprade lemmikud" (Ajakirjade Kirjastus, 2013). Pildi tegi Nami-Nami kaasautor Liina Vahter.

LISA KOMMENTAAR

vernanda
postitatud 23.05.2017 22:00

Meile maitses, teeme veel, kuigi oliivid jätaks seekord välja.