Rikkalik minestrone

Sellest Itaalia supis on ohtralt köögivilju, makarone ning ube. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud suur sibul

2 hakitud sellerivart

1 hakitud suur porgand

1 hakitud punane paprika

1 hakitud väike suvikõrvits

4 hakitud küüslauguküünt

1 tl kuivatatud punet

1 tl kuivatatud basiilikut

soola ja musta pipart

2 x 400 g purki purustatud konservitud tomateid

1,5 l kana- või köögiviljapuljongit

400 g purk konservitud punaseid ube

1,25 dl makarone (nt sarvekesi)

5 sl riivitud parmesani juustu

Valmistamine

Kuumuta õlis suures potis keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul, seller, porgand ja paprika, prae segades umbes 6 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. 

Lisa suvikõrvits, küüslauk, pune, basiilik, sool-pipar. Prae segades 2 minutit. Lisa tomatid ja puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott osaliselt kaanega ja keeda 10 minutit. Sega paar korda. 

Lisa loputatud oad ning makaronid, tõsta kuumust ning keeda mõõdukal tulel 10-15 minutit, kuni makaronid ja köögiviljad on pehmed. 

Jaota kaussidesse, garneeri parmesaniga. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba pastat.
  • Vegetaarse versiooni jaoks kasuta köögiviljapuljongit. 
  • Veganliku versiooni jaoks jäta parmesan lisamata ja kasuta köögiviljapuljongit. Kontrolli, et makaronid oleksid munavabad. 

Loe veel:

USA autori Ellie Kriegeri retsept. Pildi tegi Marii T.

LISA KOMMENTAAR

Anna
postitatud 22.01.2015 09:28

Paprika, suvikõrvitsa ja juustu jätsin omal valikul välja, kasutasin köögiviljapuljongit. Väga maitsev ja toitev supp!

Marii T.
postitatud 06.02.2023 08:08

Mees tegi minestrone suppi. Mees kasutas lillkapsast ja lisas külmutatud herneid, basiilikut polnud.

Marii T.
postitatud 17.02.2024 10:21

Jälle minestrone :)