2 sl oliiviõli
1 hakitud suur sibul
2 hakitud sellerivart
1 hakitud suur porgand
1 hakitud punane paprika
1 hakitud väike suvikõrvits
4 hakitud küüslauguküünt
1 tl kuivatatud punet
1 tl kuivatatud basiilikut
soola ja musta pipart
2 x 400 g purki purustatud konservitud tomateid
1,5 l kana- või köögiviljapuljongit
400 g purk konservitud punaseid ube
1,25 dl makarone (nt sarvekesi)
5 sl riivitud parmesani juustu
Kuumuta õlis suures potis keskmisel kuumusel. Lisa hakitud sibul, seller, porgand ja paprika, prae segades umbes 6 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
Lisa suvikõrvits, küüslauk, pune, basiilik, sool-pipar. Prae segades 2 minutit. Lisa tomatid ja puljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott osaliselt kaanega ja keeda 10 minutit. Sega paar korda.
Lisa loputatud oad ning makaronid, tõsta kuumust ning keeda mõõdukal tulel 10-15 minutit, kuni makaronid ja köögiviljad on pehmed.
Jaota kaussidesse, garneeri parmesaniga.
USA autori Ellie Kriegeri retsept. Pildi tegi Marii T.
Rikkalik minestrone
Sellest Itaalia supis on ohtralt köögivilju, makarone ning ube.