150 g taisemat (toor)suitsupeekonit
600-800 g sobivaid kanatükke
2 sibulat õhukeste viiludena
2 küüslauguküünt õhukeste viiludena
1.5 sl kontsentreeritud tomatipastat
3 dl kuiva valget veini
4 dl kanapuljongit
100 g rohelisi läätsi
1 tl kuivatatud tüümiani
250 g karp pruune šampinjone
soola ja musta pipart
Kuumuta õli suurel ja sügaval mittenakkuval pannil. Lisa tükeldatud peekon ja prae, kuni peekon on kergelt pruunistunud. Tõsta kõrvale. Lisa pannile kanatükid ja pruunista ümberringi. Tõsta kõrvale.
Pane pannile sibul, prae 5 minutit. Siis lisa küüslauk ja prae veel paar minutit. Sega juurde tomatipasta, kuumuta tasasel tulel 2-3 minutit. Lisa vein, kuumuta mõned minutid, siis lisa puljong, läätsed ja tüümian. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ning lase 5 minutit podiseda.
Lisa seened, seejärel uuesti peekon ja kanakintsud (proovi neid leeme sisse suruda). Kata pann kaanega ning hauta 20-25 minutit, kuni läätsed on küpsed ja kana valmis. Sega aeg-ajalt. Maitsesta soola ja pipraga.
Mugandatud BBC Good Foodi lehelt, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kasutasin rinnafileed ja šampinjonide asemel varssellerit. Aga keetsin küll kauem, enne kui läätsed päris pehmeks said. Mõnus roog.
Kana läätsedega
Kiire ja lihtne õhtusöök. Kui oled eriti näljane, võid kõrvale kartuleid pakkuda.
Algretseptis kasutati kondiga, ent nahata kanakintsutükke. Minul olid kanakintsutükid naha ja kondiga, ent vabalt võib kasutada ka kanakoibi, kana poolkoibi või siis lihtsalt kanakintsufileesid.