Suvikõrvitsasalat leiva peale

Valmista see saiakate värsketest suvistest suvikõrvitsatest. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g kaaluv sale suvikõrvitsat

2 küüslauguküünt

100 g riivitud juustu

0.25 tl musta pipart

6-8 kuklipoolikut või palaleiba

1 sl oliiviõli

Valmistamine

Riivi suvikõrvits. Koori ja haki küüslauk. Sega köögiviljad, riivitud juust ja pipar omavahel.

Aseta saiaviilud ahjuplaadile, nirista peale veidi oliiviõli. Siis aseta peale suvikõrvitsasegu. Küpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni suvikõrvitsakate on kergelt kuldne. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba või LCHF-dieedi korral kasuta sobivat leiba (nt Oopsie-leibu). 
  • Algretseptis oli soovitatud "punaleima emmentali" ehk 6 kuud laagerdunud Emmentali juustu. 

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast MAKU (5/2014). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 13.08.2015 19:51

Sõin ja mõtlesin, et sobiks pakkuda külalistele eelroaks. Oleneb muidugi leivast ja juustust, aga tiba soola oleks head teinud.