Riivi suvikõrvits. Koori ja haki küüslauk. Sega köögiviljad, riivitud juust ja pipar omavahel.
Aseta saiaviilud ahjuplaadile, nirista peale veidi oliiviõli. Siis aseta peale suvikõrvitsasegu. Küpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni suvikõrvitsakate on kergelt kuldne.
Nipid ja soovitused:
Gluteenivaba või LCHF-dieedi korral kasuta sobivat leiba (nt Oopsie-leibu).
Algretseptis oli soovitatud "punaleima emmentali" ehk 6 kuud laagerdunud Emmentali juustu.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast MAKU (5/2014). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Suvikõrvitsasalat leiva peale
Valmista see saiakate värsketest suvistest suvikõrvitsatest.